Creativiteit kon de Spaanse delegatie niet worden ontzegd bij de eerste intocht over water in Gendringen. Foto: Henk van Raaij
Creativiteit kon de Spaanse delegatie niet worden ontzegd bij de eerste intocht over water in Gendringen. Foto: Henk van Raaij (Foto: Henk van Raaij)

Sinterklaas maakt creatieve entree in Gendringen

GENDRINGEN - Sinterklaas is weer in het land, dat zal niemand zijn ontgaan. De goedheiligman toog in deze rumoerige tijden al snel na zijn landelijke entree in Zaanstad naar de rustige Achterhoek. Daar kort bij de Duitse grens in Gendringen werd hij met zijn pieten warm onthaald door massaal toegestroomde kinderen met ouders en grootouders uit het grensdorp en omliggende plaatsen. Dat de pakjesboot de laatste hindernis (de te lage brug bij Engbergen) niet kon nemen, dat mocht de pret niet drukken... De Sint stapte met zijn gevolg over op een vlot, vervaardigd van drie kano's met een comfortabele tuinstoel voor de bisschop. En zo peddelde het Spaanse gezelschap naar de volgende brug, die voor paarden, fietsers en wandelaars, achter het Diekshuus, om daar aan wal te gaan. In Gendringen geen activisten en ME-peloton te zien. Louter gespannen gezichtjes van kinderen, aan de hand of op de nek van een van hun familieleden, vol verwachting wachtend op Sint en Piet en hun volgeladen pakjesboot.

Meer berichten