Stichting DRU Industriepark stap dichterbij

ULFT - Binnenkort wordt een eerste stap gezet in de richting van een nieuwe organisatie voor het DRU Industriepark. Henk de Hartog is beoogd voorzitter van de nog op te richten Stichting DRU Industriepark. In die functie zal De Hartog de komende weken een bestuur voor de stichting vormen zodat die per 1 januari 2019 van start kan gaan.

Een aantal partijen dat nu actief is op het park gaat samen in de nieuwe Stichting DRU Industriepark. Het gaat om de DRU Cultuurfabriek, SSP-HAL en Galerie bij de Boeken. De stichting sluit een samenwerkingsconvenant met vier belangrijke partners: het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost-Nederland, gevestigd in de Afbramerij), de Bibliotheek, de Muziekschool en Regio8. De nieuwe stichting maakt met de gemeente afspraken over de samen met de partners te leveren prestaties. De nieuwe stichting huurt per 1 januari de gebouwen en verhuurt deze gebouwen aan de partners.
Henk de Hartog trad dit voorjaar als voorzitter toe tot het bestuur van de DRU Cultuurfabriek. Tot november 2017 werkte hij bij de provincie Gelderland als programmaleider gebiedsontwikkeling. Vanuit deze functie heeft De Hartog veel samengewerkt met organisaties uit de cultuur- en erfgoedsector.

Meer berichten