De organisatie van de WischKwisch (met Ewout Wessels, Theo Soontiëns en Els Bakker) verwacht veel van de eerste editie van het spel. Foto: Walter Hobelman
De organisatie van de WischKwisch (met Ewout Wessels, Theo Soontiëns en Els Bakker) verwacht veel van de eerste editie van het spel. Foto: Walter Hobelman (Foto: )

Voorpret, lol en hectiek maakt WischKwisch spraakmakend

Eerste editie vindt komende zaterdag plaats

Door Walter Hobelman

SILVOLDE/TERBORG - Als er op 15 december in Silvolde en Terborg een grote internetstoring plaatsvindt of alle netwerken uiterst traag zijn dan kan dat komen door deelnemers aan de eerste WischKwisch. Dit nieuwe evenement is een initiatief van Het Gluujende Peerd uit Terborg en een groep soortgelijke personen uit Silvolde.

"Dit wordt weer iets heel bijzonders", meent Els Bakker, die samen met Theo Soontiëns en Ewout Wessels bezig is met de laatste voorbereidingen. "We hebben met een prachtig team heel hard gewerkt aan het opstellen van 110 vragen in elf verschillende rubrieken die vaak met Terborg of Silvolde te maken hebben. Maar er zitten ook vragen bij die daar niets mee te maken hebben." Onderwerpen als sport, geschiedenis, cultuur en techniek zijn uitgewerkt in opzoekvragen, doe-vragen en andere opdrachten. "De teams komen op 15 december om 19.00 uur naar café '1 met de jas aan' om de map met vragen op te halen. Hierbij geldt dat wie het eerst komt het eerst maalt en dus de meeste tijd heeft om de vragen te beantwoorden. Uiterlijk om 23.30 uur die avond moeten de antwoorden weer ingeleverd zijn bij het café."
De teams die zich tot op heden hebben aangemeld zijn vaak redelijk groot en bestaan uit personen van diverse leeftijden. "Het is belangrijk om een goed gevarieerd opgebouwd team te hebben. Er moet soms hard gerend of gefietst worden om antwoorden te vinden. Maar goede denkers en goed ingewijden in de lokale samenleving kunnen ook bepalend zijn."
Het idee voor de WischKwisch kwam van Daniëlle Reijers. "Zij kende dit fenomeen uit Brabant, daar is het echt een hype aan het worden. We zijn met een paar man wezen kijken en kwamen super enthousiast terug. Dit is ook voor ons hier in Terborg en Silvolde iets dat bij ons past. We hopen dat het de komende jaren groeit en dat ook andere plaatsen in de omgeving zich aan gaan sluiten", aldus Theo Soontiëns.
De organisatie neemt veel tijd om alle antwoorden te beoordelen. "We willen niet achteraf in 'gezeur' belanden. We hebben alles goed voorbereid en het moet mogelijk zijn om alle vragen op tijd in te leveren. Van de elf rubrieken mag men er één laten vallen en voor een rubriek waarvan men denkt veel punten te kunnen scoren mag een joker ingezet worden. We gaan alles kritisch bekijken en op vrijdag 18 januari gaan we tijdens een gezellige feestavond in café 't Centrum in Silvolde de prijswinnaar bekendmaken. Veel meer dan eeuwige roem is er niet te winnen. Het gaat vooral om de voorpret en de lol en hectiek tijdens de avond waarin de antwoorden gevonden moeten worden."

Teams die de uitdaging aan durven te gaan kunnen zich nog inschrijven tot en met 14 december via www.hetgluujendepeerd.nl. De kosten zijn 45 euro per team.


Meer berichten