Hackathon in Ulft. Foto: Henk van Raaij
Hackathon in Ulft. Foto: Henk van Raaij (Foto: Henk van Raaij)

Jonge pioniers verzinnen nieuwe app voor de Achterhoek

ULFT - Een groep jongeren uit heel Nederland kwam op 29 november in Ulft bij elkaar voor de SmartHub Hackathon. Tijdens de spannende hackathon hadden de teams 24 uur de tijd om met VR of AR een 'proof of concept' te bedenken voor het DRU Industriepark. De hackathon was een samenwerking tussen SmartHub, ICER en Iconica.

Doelstelling was om met AR of VR de exploitatiemogelijkheden voor de DRU te verruimen, met uiteraard als onderliggende doelstelling de Achterhoek opnieuw als innovatieve en slimme regio op de kaart te zetten. Daarvoor waren er tal van sprekers en inspiratoren. Gerben Peet, hoofd innovatie van Kramp vertelde over het ecosysteem van start-ups, de visie en positie van Kramp in de markt. Stef Hermsen zette de geschiedenis van de locatie, de DRU, uiteen. Een meeslepend verhaal over het vinden van ijzer in de grond tot de ondergang van een zeer groot metaalbedrijf. Vakinhoudelijke invulling werd verzorgd door Iconica, een innovatief IT-bedrijf uit Doetinchem dat gespecialiseerd is in vooraanstaande programmeertechnieken. Lead-developer van het bedrijf John Gorter en UXdesigner Arjan Luemes verzorgden een inspiratiesessie over uiteenlopende toepassingen van Augmented Reality, een techniek waarbij een virtueel laagje aan de werkelijkheid wordt toegevoegd.
De inspirerende setting van het ICER, aangevuld met een Nintendo, zitzakken, Chinees buffet en bordspelletjes, zorgde voor gemotiveerde deelnemers. Dat resulteerde in meerdere, goed uitgewerkte concepten. Concepten die zowel commercieel als technisch haalbaar zijn. Ook al was de opdracht een toepassing voor de DRU te verzinnen, een deel van de concepten is breder inzetbaar en gaat invloed hebben op de hele Achterhoek.
De hackathon werd afgesloten met een presentatie voor de jury en publiek op de Talententuin. Uiteraard mocht een bezoek aan de bedrijven op de Talententuin niet ontbreken op deze zeer geslaagde eerste editie van de SmartHub hackathon.

Meer berichten