Het IPK Etten treedt op met het koor Garden Rumours aan de vooravond van kerst. Foto: Nicole Bolder-Aalders
Het IPK Etten treedt op met het koor Garden Rumours aan de vooravond van kerst. Foto: Nicole Bolder-Aalders (Foto: )

Kerstconcert koren in Silvolde

SILVOLDE - IPK Etten en Garden Rumours geven op zondag 23 december gezamenlijk een kerstconcert in de Protestantse kerk te Silvolde. De koren brengen een zeer gevarieerd programma waardoor de luisteraars ongetwijfeld in een prettige kerststemming belanden.

Garden Rumours zingt een aantal kerstliederen gebaseerd op zeer oude melodieën uit de 13de en 14de eeuw en een prachtig 16de-eeuws wiegelied van Philip Stopford. Ook zijn melodische kerstnummers uit de 19de en 20ste eeuw (Britten – Berlioz – Gjeilo) te horen alsmede origineel en eigentijds werk (Bob Chilcott, King's Singers). IPK Etten zingt naast een tweetal Duitse adventsliederen drie door Martin Koekelkoren bewerkte Nederlandse kerstliederen. Verder brengt het koor liederen ten gehore uit Oekraïne, Duitsland (Robert Stolz) en Frankrijk (het bekende Cantique de Noel). Op het programma staat naast een oud Latijns kerstlied (Veni Emmanuel) ook een hedendaags lied (Christmas is rocking). Samen zingen de koren Tollite Hostias (C. Saint-Saens) en Gaudete (een kerstlied uit de 15de eeuw).
Het concert begint om 15 uur. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij zalencentrum Köster en drogisterij Westerhof in Etten en Primera te Ulft. Meer informatie op onderstaande websites.

www.ipk-etten.nl
www.gardenrumours.nl

Meer berichten