Foto:

Midwinterhoornwandeling in de Oude IJsselstreek

ULFT - Een nieuwe en wederom mooie route kan op zondag 9 december worden gelopen in de Midwinterhoornwandeling van 'De Huttepiepen'. Of liever gezegd twee, want de midwinterhoorngroep heeft er een uitgezet van 8 kilometer, uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen, en een langere route, van 15 kilometer, voor de echte wandelaar. Deze gaat deels over Duits grondgebied.

Beide routes gaan richting Voorst. Er wordt gelopen over goed begaanbare wegen en paden. Landgoederen, bossen, vistrappen, stuwen en oevers van de Oude IJssel en Aa-strang vormen het decor van deze wandeling. Op vele plaatsen zal het sonore geluid van midwinterhoorns te beluisteren zijn. Uiteraard mag iedereen ook een poging wagen om geluid uit de hoorn te krijgen.
Onderweg is een pauzeplek ingericht. In het sfeervolle Openluchttheater is een verwarmde ruimte waar genoten kan worden van een consumptie die bij de prijs is inbegrepen. Geserveerd worden o.a. soep, chocolademelk, glühwein, enz. Hier zal ook de bouw van een midwinterhoorn worden gedemonstreerd.
De start van de Huttepiepen-wandeling is bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Hier is voldoende ruimte om te parkeren. De route kan ook individueel worden gelopen. Een routebeschrijving met aangehechte consumptiebon kost 5 euro per persoon voor de korte route en een euro meer voor de lange route en is verkrijgbaar in de foyer of voormalig ijslokaal van de DRU Cultuurfabriek (Portiersgebouw), Hutteweg 24 in Ulft. Er kan worden gestart tussen 10.30 en 12.00 uur (lange route) en 10.30 en 12.30 uur voor de korte route.
Midwinterhoorn blazen is een eeuwenoude traditie. In het begin werd de hoorn gebruikt als signaalhoorn om boodschappen door te geven. Nu is de hoorn er om de komst van het Kerstkind aan te kondigen. Alleen te horen vanaf het eerste weekend van de advent tot Driekoningen, de kersttijd. De blazers geven individueel hun boodschap door en wachten op antwoord; ze blazen nooit tegelijk.
De Huttepiepen blazen al meer dan 25 jaar in de regio op kerstmarkten, bij concerten en op scholen. Meer informatie over deze midwinterhoorngroep via e-mail midwinterhoorn@ovgg.nl, of telefonisch bij T. Lukassen: 0315-681360 b.g.g. 0315-631104.

Meer berichten