Foto:

Kerstconcert UGK en UMK

ULFT – Het Ulfts Gemengd Koor onder leiding van Gerard Rutjes en het Ulfts Mannenkoor met dirigent Christo Guenov geven op zondagmiddag 16 december een sfeervol kerstconcert in de Sint Mauritiuskerk in Silvolde. Zij brengen de kerstgedachte over met authentieke en bijzondere kerstliederen uit diverse landen en met samenzang van traditionele Nederlandse liederen. Zo brengen de koren klassiekers van componisten als Händel, Schubert, Berlioz en Purcell, moderner bekend werk van onder andere Cohen en Rutter, en hartverwarmende nummers als het zestiende-eeuwse Spaanse 'A la puerto del cielo' (UGK) en 'Rajske Strune' (UMK).

Het intermezzo wordt vormgegeven door Robert Wijnands die op saxofoon 'Air' van Bach, het 'Ave Maria' van Bach-Gounod en 'Somewhere' van Bernstein speelt.
Henk Bennink, de vaste pianist van beide koren, verzorgt de begeleiding. De presentatie is in handen van Debby Wissing.
Het concert begint om 16.30 uur, inloop vanaf 16.00 uur. De entree bedraagt € 7,50, kaarten zijn vanaf 26 november te verkrijgen bij Primera, Middelgraaf 28 in Ulft, Bakker 43, Dr. Ariënsstraat 43 in Ulft, Van Aalten Groente en Fruit, Ulftseweg 6 in Silvolde, Kapsalon Prasil, Grotestraat 32 in Gendringen en voor aanvang van het concert aan de kerk.

Meer berichten