IPK Etten concerteert samen met Garden Rumours in de Protestantse kerk in Silvolde. Foto: PR
IPK Etten concerteert samen met Garden Rumours in de Protestantse kerk in Silvolde. Foto: PR

Kerstconcert IPK Etten en Garden Rumours

Algemeen

REGIO - Op zondag 23 december geven IPK Etten en Garden Rumours gezamenlijk een kerstconcert in de Protestantse kerk te Silvolde. Aanvang van het concert is 15.00 uur. De koren brengen een zeer gevarieerd programma waardoor bezoekers ongetwijfeld in een prettige kerststemming zullen belanden.

Garden Rumours brengt een aantal kerstliederen gebaseerd op zeer oude melodieën uit de 13e en 14e eeuw en een prachtig 16e -eeuws wiegelied van Philip Stopford. Melodische kerstnummers uit de 19e en 20e eeuw (Britten – Berlioz – Gjeilo) zijn te horen alsmede origineel en eigentijds werk (Bob Chilcott, King's Singers).
Naast een tweetal Duitse adventsliederen zingt IPK Etten drie door Martin Koekelkoren bewerkte Nederlandse kerstliederen. Verder brengt het koor liederen ten gehore uit Oekraïne, Duitsland (Robert Stolz) en Frankrijk (het bekende Cantique de Noel). Op het programma staat naast een oud Latijns kerstlied (Veni Emmanuel) ook een hedendaags lied (Christmas is rocking).
De koren brengen samen Tollite Hostias (C. Saint-Saens) en Gaudete (een kerstlied uit de15e-eeuw).
Meer informatie is te verkrijgen op www.ipk-etten.nl en www.gardenrumours.nl. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te verkrijgen bij zalencentrum Köster en drogisterij Westerhof in Etten en Primera in Ulft.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant