Marcel Zimmer. Foto: PR
Marcel Zimmer. Foto: PR

Op kraamvisite in De Bringenborg in Gendringen

Algemeen

GENDRINGEN - Het is niet gebruikelijk en daarom best interessant. Een muzikale kraamvisite. Vrijdagavond 21 december kan iedereen hier bij aanwezig zijn in christelijk ontmoetingscentrum De Bringenborg in Gendringen. Gospelzanger Marcel Zimmer en zijn band verzorgen dan een familie kerst sing-in waarin traditie en creatieve invulling op een feestelijke manier gecombineerd worden.

Veel wil de zanger er niet over verklappen. "Het wordt een avond waarin traditionele en moderne kerstliederen te horen zijn, we gaan samen zingen en ondertussen vertellen we het verhaal van de vierde wijze." Dat verhaal is een oud verhaal dat vooral in Engeland erg populair is. "Het komt er op neer dat er een vierde wijze is, die zich graag bij de andere drie wil aansluiten. Maar dat loopt anders dan gedacht", aldus Zimmer.
Marcel Zimmer weet zeker dat de avond voor jong en oud, kerkelijk of niet kerkelijk, een hele leuke avond wordt. "Het wordt een avond met humor, vrolijkheid, een beetje ernst en veel interactie", belooft hij. "Echt een avond met een lach en een traan." Hij vergelijkt het met 'op kraamvisite gaan bij de buren'. "We stappen in het verhaal van de vierde wijze en gaan onszelf afvragen wat wij de kersverse ouders hebben aan te bieden. Wat geef je aan mensen die je misschien niet zo goed kent?"
Het familie kerstconcert wordt georganiseerd door christengemeente De Bringenborg in samenwerking met 'Kerk in Actie'. Tijdens de avond wordt heel kort aandacht gevraagd voor kinderen op andere plaatsen in de wereld. 'Geef licht aan kinderen in de knel', is het motto. "Kerst is het feest van licht. Jezus' geboorte maakte Gods licht zichtbaar. We delen Zijn licht met elkaar en geven het door. Ook aan kwetsbare kinderen voor wie het leven vaak donker is. Zij verlangen naar een uitgestoken hand, een warm hart en een sterke schouder. Doe mee met de kerstcampagne van Kerk in Actie en geef zo licht door aan kinderen in Zuid-Afrika, Colombia, Oekraïne, Myanmar en Syrië en Libanon, zodat zij weer kunnen stralen", zo is op de website van Kerk in Actie te lezen.
Het familieconcert begint op vrijdagavond 21 december om 19.00 uur. Toegangskaarten moeten vooraf gereserveerd worden en kosten 3 euro. Reserveren kan via de website van de Bringenborg. Op de homepage www.bringenborg.nl staat een duidelijke link naar het reserveersysteem. Gezien de verwachte drukte wordt geadviseerd zo snel mogelijk te reserveren want 'vol is ook echt vol.' Christelijk ontmoetingscentrum De Bringenborg is te vinden aan Bringenborg 58 in Gendringen. Parkeren kan in de directe omgeving van het ontmoetingscentrum.
Na afloop van het concert is er koffie/thee/fris en alle gelegenheid om nog even na te praten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant