Kerstviering in Mauritiuskerk Silvolde

Algemeen

SILVOLDE - Kerstmis is een feest van het licht en van een nieuw begin. Zonder licht is geen leven. Dit thema ligt ten grondslag aan de kerstviering, die op maandag 24 december wordt gehouden in de Mauritiuskerk in Silvolde. De voorgangers zijn vrijwilligers van de Geloofsgemeenschap H. Mauritius. Het koor Mixed Emotions verzorgt de muzikale omlijsting.

In de viering wordt het thema uitgewerkt: wat kan het licht en dat nieuwe begin voor ons betekenen. In de lezing van deze viering wordt gesproken over een 'stralend licht van de Heer'. Dat is een mooi verhaal. Maar er zijn veel mensen met licht en donker in hun leven. Juist Kerstmis doet beseffen dat er nog veel duisternis is, onvrede, lijden en pijn. Verderop in de lezing wordt gesproken over de wens van vrede op aarde. Ook daar zijn we nog ver van verwijderd. Als we de tijd van Jezus vergelijken met onze tijd is er niets veranderd.
Daarom wordt gebeden voor een doorbraak van het licht in de harten van alle mensen voor een betere wereld. Daarom wordt ook, naar oud Joods gebruik, de Menora aangestoken. Deze zevenarmige kaars die symboliseert dat het licht over de mensen komt, vrede geeft en gelukkig maakt. Het koor sluit hierbij aan met liedjes over een nieuw begin, over oorlog en vrede, rijk en arm, en natuurlijk ook de traditionele kerstliedjes.
De bezoekers van de kerkdienst kunnen meteen de prachtige en kunstzinnige kerststal bewonderen, ook een oude traditie in Silvolde. De dienst begint om 19 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant