De Ettense Hoogheden hebben er zin in! Foto: PR
De Ettense Hoogheden hebben er zin in! Foto: PR Foto: PR CV de Deurzetters

Kaartverkoop Ettense Pronkzittingen begint

Algemeen

ETTEN - Etten is sinds enkele jaren ook in de ban van carnaval. De jaarlijkse prinswisseling is inmiddels voor elke carnavalsliefhebber een heuglijk moment. En dat komt steeds dichterbij voor de huidige prins Ronald van carnavalsvereniging De Deurzetters en zijn adjudanten Sjon en Frank: de 'overdracht van de Ettense sleutel' aan een nieuwe Prins(es).

Dat zal gebeuren tuijdens de pronkzittingen, op vrijdagavond 18 januari en zaterdagavond 19 januari volgend jaar. De kaartverkoop voor deze avonden start op vrijdagavond 21 december om 20.11 uur, bij Zaal Köster. De kaarten kosten 10 euro per stuk. Dit is inclusief een kop koffie/thee bij binnenkomst. Het programma voor beide avonden is nagenoeg hetzelfde, alleen de zaterdag wordt aangevuld met de huidige Achterhoeks Buutkampioen (2018) Daniël Schmitz.
Daniël heeft als buutreedner in korte tijd al een behoorlijke naam opgebouwd en hij won meerdere prijzen bij het Achterhoeks Buutkampioenschap. Waar hij ooit bij carnavalsvereniging d’Olde Waskupen in ‘zijn’ ’s-Heerenberg begon in de ton, heeft hij de afgelopen jaren al menig andere vereniging in de regio mogen verblijden met zijn buuts. Met uitgestreken gezicht brengt hij zijn grappen over de bühne, zonder een spier te vertrekken. Zijn buuts kenmerken zich door een hoge grapdichtheid, waar gortdroge en scherpe grappen afgewisseld worden met mooie woordspelingen.
De Deurzetters werken voor de pronkzittingen aan een gevarieerd programma met ook buuts uit eigen dorp. De zitting wordt afgesloten met een after-party met Freeline,

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant