Het Dichtercollectief, met (vlnr)Henk Beunk, Joop Koopmanschap en Mark Ebbers. Foto: Pim Stemerdink
Het Dichtercollectief, met (vlnr)Henk Beunk, Joop Koopmanschap en Mark Ebbers. Foto: Pim Stemerdink

BoekLokaal met dichters Henk Beunk, Joop Koopmanschap en Mark Ebbers

VARSSEVELD - Het Dichterscollectief Henk Beunk, Joop Koopmanschap en Mark Ebbers komen voor BoekLokaal naar Boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10 in Varsseveld.

Op zaterdagmiddag 22 december tussen 13.30 en 15.30 uur is het dichterscollectief in de boekhandel waar het voordraagt uit eigen werk en boeken zal signeren.

Het driemanschap Henk Beunk, Joop Koopmanschap en Mark Ebbers is ontstaan na de bundel 'Graven in het Grijs' van Henk Beunk. Koopmanschap kwam de bundel tegen en nam contact op met Henk met de vraag of het een idee zou zijn om gezamenlijk iets te doen. Joop en Mark kenden elkaar en zo werd deze bijzondere combinatie geboren.

BoekLokaal is een podium bij Boekhandel Rutgers voor auteurs uit de regio.

Henk Beunk uit Westendorp is redacteur, tekstschrijver en dichter. In 2013 werd hij gekozen tot de eerste Dichter des Achterhoeks. Als poëet is hij vooral actief via De Omsmeders, via dichterscollectief.nl en werkt hij jaarlijks mee aan de Enghuizer Dialogen. Beunk heeft twee dichtbundels uitgebracht: 'Graven in het Grijs' (2014) en 'Tussentaal en Tegentijd'. (2016).

Joop Koopmanschap is fotograaf, filmmaker en scenarioschrijver en heeft een eigen studio in Groenlo. Hij is een groot liefhebber van literatuur en begon jaren geleden ook met het schrijven van poëzie. Geïnspireerd door de opleiding filosofie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam nam hij in 2016 het initiatief tot het Dichterscollectief met de overkoepelende titel: Gedichten & Gedachten. Sinds die tijd treedt hij met enige regelmaat op. Soms alleen, soms met Mark Ebbers, Henk Beunk en anderen.
Mark Ebbers is freelance tekstschrijver. Hij maakt al zo'n 25 jaar liedteksten en houdt zich de laatste ongeveer vijf jaar vooral bezig met het maken journalistieke verhalen voor dag- en weekbladen en met proza en poëzie. Met vooral dat laatste genre treedt hij de laatste jaren af en toe op, samen met Joop Koopmanschap en Henk Beunk. Het verschil tussen proza en poëzie vindt hij trouwens lastig aan te geven en hij vindt het ook irrelevant.


www.boekhandelrutgers.nl
tel. 0315-243196

Meer berichten