Afbeelding

Filmhuis DRU Cultuurfabriek opent met 'Phantom of thread'

Algemeen

ULFT - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 9 januari de Amerikaanse dramafilm over de modewereld in de jaren 1950, 'Phantom of thread' uit 2017, geregisseerd door Paul Thomas Anderson. In de hoofdrollen Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps en Lesley Manville. Het is de eerste woensdagavondfilm van het voorjaarsseizoen van 2019, waarin verder onder meer The Bachelors, La Villa en Adrift èn natuurlijk ook weer twee filmlezingen.

In het naoorlogse Londen bevinden zich een fameuze kleermaker, Reynolds Woodcock genaamd, en zijn zus in het centrum van de Britse mode-industrie. Ze maken daar kleding voor koninklijke families en edellieden. Vrouwen betreden het leven van de alleenstaande kleermaker, bieden hem inspiratie en gezelschap, maar vertrekken vervolgens weer. Tot hij op een dag Alma ontmoet, een jonge, wilskrachtige vrouw die al snel het middelpunt van zijn leven wordt en zijn strak geregisseerde en geplande leven op zijn kop zet.
De film werd bekroond met verschillende onderscheidingen voor de kostuums, waaronder een Oscar en een Golden Globe en daarnaast waren er prijzen voor het beste script. Het is de eerste film van regisseur Anderson die buiten de Verenigde Staten werd opgenomen.
Het Filmhuis in Ulft is goed bereikbaar, men kan er gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige en geheel vernieuwde grand café Het Schaftlokaal.

'Phantom of thread', woensdag 9 januari, 20.00-22.10 uur, Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft (12 jaar). Een kaartje kost zes euro aan de balie (de volledige programma flyer is hier ook te vinden) èn online via de website www.drucultuurfabriek.nl voor 6,75 euro.
Twee weken later, op woensdag 23 januari wordt de film 'The Bachelors' vertoond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant