De Iesellander Muzikanten. Foto: PR
De Iesellander Muzikanten. Foto: PR

Iesellander Muzikanten starten met twee nieuwjaarsconcerten

Algemeen

DOETINCHEM - De Iesellander Muzikanten openen hun muzikale jaar met twee nieuwjaarsconcerten: op zondag 13 januari bij De Kruisberg in Doetinchem en op zondag 27 januari bij De Kievit in Megchelen. Beide concerten beginnen om 11.00 uur en de entree bedraagt 6 euro. Donateurs van de Iesellander Muzikanten hebben op vertoon van hun donateurskaart vrije toegang.

De Iesellander Muzikanten spelen voornamelijk Egerländermuziek van Ernst Mosch, met af en toe een uitstapje naar het Tsjechische genre. De vereniging is in 2013 ontstaan uit een samenvoeging van de Landerkapel uit Megchelen en de Ieselkapel uit Doetinchem. Het orkest staat onder leiding van Jan Venhorst en is bekend van de vele optredens op onder andere feesten, braderieën, buitenconcerten en in zorginstellingen.

Wie het ook leuk lijkt om een deuntje mee te spelen of te zingen, is welkom, want De Iesellander Muzikanten kunnen wel wat versterking gebruiken. Zo is er plaats voor een zanger die affiniteit heeft met Egerländermuziek en een eerste flügelhornist. Tevens is het orkest op zoek naar een geluidstechnicus.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met voorzitter T.J. Dekkers (0314-326728). Ook kan men natuurlijk altijd binnenlopen op één van de repetitieavonden. De repetities vinden plaats op woensdagavond, van 19.45 uur tot 22.00 uur, in het gebouw van Willem Tell in Silvolde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant