Foto:

Vijfentwintigste editie van dartstrijd tussen SDOUC en Ulftse Boys

ULFT - Zondag 13 januari 2019 vindt de 25ste editie plaats van de jaarlijkse dartwedstrijd tussen Ulftse Boys en SDOUC. Dit keer in de tot dartarena omgetoverde kantine van vv Ulftse Boys. Er wordt vanaf 13.00 uur gespeeld met teams van twee spelers via het cricket-systeem. De winnaar van iedere onderlinge partij is het tweetal dat als eerste drie keer de waardes gooit van de cijfers 15 tot en met 20 én de bulls eye. Ze scoren hiermee een punt voor hun vereniging. Er zijn poulewedstrijden gevolgd door het knockout-systeem. Het te kloppen duo is Arno Visser en Eric Drevers (Ulftse Boys) die de laatste drie edities op hun naam schreven.

De hoofdprijs van deze wedstrijd is de felbegeerde SaksPoetencup. Het is een verwijzing naar Frans 'Saks' te Pas, de toenmalige eigenaar van 't Kroegje waar het idee van de dartstrijd is ontstaan. De bijnaam Poeten omdat leden van de clubs elkaar zo noemen. De Oerse Poeten versus de Ulftse Poeten. Deelname is vanaf 16 jaar, maar het maximale aantal teams per vereniging is ver voor aanvang van het toernooi al bereikt.

Vanaf 1995 organiseren Joost ten Holder, John Elferink (beiden SDOUC), Marcel Roes en Frans Kok (beiden Ulftse Boys) de jaarlijkse dartwedstrijd tussen beide voetbalverenigingen. Steeds in januari na het WK darts en middenin de winterstop van het voetbalprogramma. Afwisselend is het strijdtoneel bij één van de beide Ulftse voetbalverenigingen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een professioneel darttoernooi, waar de rivaliteit op voetbalgebied is afgenomen en verplaatst naar het gebeuren rond het dartbord.

Meer berichten