Rondkijken op DRU Industriepark

ULFT - De eerste maandelijkse rondleiding van dit jaar over het DRU Industriepark in Ulft is op zondag 13 januari. De wandeling gaat over het terrein van de vroegere ijzergieterij / emailleerfabriek / metaalfabriek, opgericht als hoogoven in 1754. Heden ten dage zijn daar zeven rijksmonumentale gebouwcomplexen industrieel erfgoed van overgebleven. In de voorbije twintig jaar zijn de gebouwen herbestemd tot een bijzonder complex voor cultuur, recreatie, wonen en werken.

De organisatie van deze wandeling, onder leiding van een deskundige gids, is in handen van de Oudheidkundige Vereniging (OVGG), samen met de DRU Cultuurfabriek. Er wordt verteld over het verleden en het heden. Onder meer de Cultuurfabriek, de SSP-hal en de fotogalerij voor de arbeiders bij.fabrieksschoorsteen de Fakkel worden bezocht.
De wandeling start om 11.30 uur, in hal van de DRU Cultuurfabriek. Het programma duurt tot 12.45 uur. Vooraf (vanaf 11.00 uur) en na afloop kan gebruik worden gemaakt van het Schaftlokaal, het grand café-restaurant in het Portiersgebouw. De kosten bedragen 4 euro per persoon, voor kinderen van 6 t/m 12 jaar 2 euro, onder 6 jaar gratis. Maximaal 25 personen kunnen mee.
Aanmelden bij de DRU Cultuurfabriek: tel. 0315-714358, via de website of zondagmorgen voor half 12 aan de receptie bij het startpunt.

www.drucultuurfabriek.nl

Meer berichten