Er was veel belangstelling voor de onthulling van de portretten. Foto: PR
Er was veel belangstelling voor de onthulling van de portretten. Foto: PR (Foto: )

De Fakkel krijgt nieuwe arbeidersportretten

ULFT - "Een fotogalerij van geëmailleerde arbeidersportretten op de stalen wand rondom De Fakkel", wat een geweldig idee! En wat een mooi eerbetoon aan al die hardwerkende arbeiders van 'de Ulftsche lJserhut'. De onthulling van de vorige serie was een groot succes en riep ook veel emoties op bij de aanwezigen. Ik kan me dat goed voorstellen. Hoe mooi is het als een dierbaar familielid of een goede bekende op deze manier een gezicht krijgt. Zo blijven zij voor eeuwig in onze herinnering."

Dat zei burgemeester Otwin van Dijk in 2017 bij de onthulling van de tweede serie arbeidersportretten bij 'De Fakkel' op het DRU-industriepark. De fotogalerij voor arbeiders van de ijzergieterijen en van de metaalbedrijven in de regio is ingericht op de cortenstalen wand rond de schoorsteen. Er zijn inmiddels ruim 200 geëmailleerde arbeidersportretten te bewonderen in de eregalerij bij de Fakkel. Op 17 mei, de oorspronkelijke oprichtingsdatum van de DRU-fabrieken in 1754, zal een volgende serie portretten worden onthuld. Hiervoor zijn al meerdere aanmeldingen ontvangen maar er zijn nog plaatsen beschikbaar. Opgeven hiervoor kan tot en met vrijdag 15 februari, onder meer via onderstaande website.
Voor aanvullende inlichtingen of voor een papieren aanmeldingsformulier kan ook telefonisch contact worden opgenomen: 0315-685319. Er hoeft vooraf geen foto te worden opgestuurd. Foto's van goede kwaliteit kunnen na aanmelding op vrijdag 22 februari (van 19.00 tot 21.00 uur) en op zaterdag 23 februari (11.00 tot 13.00 uur) worden aangeleverd in de OVGG Sociëteit op de 4de verdieping van de DRU Cultuurfabriek. Daar is dan een fotograaf aanwezig om een goede opname van deze foto's te maken zodat de mensen hun originele foto direct weer mee kunnen nemen. De bijdrage voor de 2019 serie bedraagt 55 euro per geëmailleerd portret (bxh:11×15 cm) en dient bij aanlevering te worden voldaan. Meer informatie op de website.
De geëmailleerde portretten (bxh:11×15 cm) worden in sepia uitgevoerd. Toewijzing van beschikbare plaatsen geschiedt op volgorde van aanmelding. De nieuwe serie zal op 17 mei a.s., de oorspronkelijke oprichtingsdatum van de DRU-fabrieken in 1754, feestelijk worden onthuld. Alle (oud)deelnemers ontvangen daarvoor tijdig een uitnodiging.

www.monumentvoordearbeider.nl/aanmelden-arbeidersfoto-2019/

Meer berichten