Zelf aan de slag op internet dankzij 'Klik & Tik'. Foto: PR
Zelf aan de slag op internet dankzij 'Klik & Tik'. Foto: PR

Beginnerscursus internet in bieb

GENDRINGEN - In de Bibliotheek Gendringen start op maandag 14 januari weer een cursus Klik & Tik, internet voor beginners.

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker. Via de computer en op internet kan en moet steeds meer geregeld worden. Heel handig, maar juist lastig voor wie hier weinig ervaring mee heeft. De cursus Klik & Tik leert de eerste stappen van werken met computers en internet.
Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die achter elkaar of los van elkaar gevolgd kunnen worden. Het deel ‘De basis’ bevat de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Het deel ‘Het internet op’ belicht de mogelijkheden van het internet, zoals zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden. Het laatste deel heet ‘Samen op het web’. In een veilige, afgeschermde omgeving leert de deelnemer werken met sociale media, zoals Facebook.
De cursus wordt bij voorkeur gevolgd op de eigen laptop. Cursisten zonder eigen laptop kunnen in de bibliotheek gebruik maken van de Chromebooks lesset. De Bibliotheek Gendringen is aan de Bringenborg 5. De lessen zijn van 10.00 tot 11.30 uur, instromen is altijd mogelijk. Aanmelden bij het servicebureau van de Bibliotheek, tel. 088-0062929. Meer inhoudelijke informatie op de website.

www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten