Prins Ronald regeert nog een paar dagen over Etten. Foto: PR
Prins Ronald regeert nog een paar dagen over Etten. Foto: PR (Foto: PR CV de Deurzetters)

Etten klaar voor groen-witte invasie

ETTEN - De jaarlijkse prinswisseling is voor elke carnavalsliefhebber een heuglijk moment. In het land van de Deurzetters, Etten, is dit al sinds een paar jaar niet anders. In het weekend van 18 en 19 januari is het weer zover.

De wisseling van de prinsenwacht geeft de carnavalsliefhebber een kriebelend gevoel dat doet denken aan verliefdheid. Een gevoel dat energie geeft en zorgt voor een glimlach op het gezicht. Voor huidige prins Ronald en adjudanten Sjon en Frank is dit het moment van de ‘overdracht van de Ettense sleutel’. Die wordt overgedragen aan een nieuwe Prins(es). De kaarten voor de pronkzittingen bij zalencentrum Koster in Etten kosten 10 euro, inclusief een kop koffie/thee bij binnenkomst. Alleen voor zaterdag 19 januari zijn nog kaarten te koop, de vrijdag is al vol.
Op beide avonden wordt hetzelfde programma gepresenteerd, maar dan aangevuld met de huidige Achterhoeks Buutkampioen (2018) Daniël Schmitz. Hij heeft als buutreedner in korte tijd al een behoorlijke naam opgebouwd en heeft meerdere prijzen gewonnen bij het Achterhoeks Buutkampioenschap. Waar Daniël ooit bij carnavalsvereniging d’Olde Waskupen in ‘zijn’ ’s-Heerenberg in de ton begon, heeft hij de afgelopen jaren al menig andere vereniging in de regio mogen verblijden met zijn buuts. Met uitgestreken gezicht brengt hij zijn grappen over de bühne, zonder een spier te vertrekken. Zijn buuts kenmerken zich door een hoge grapdichtheid, waar gortdroge en scherpe grappen elkaar afwisselen met mooie woordspelingen.
De Deurzetters werken verder aan een gevarieerd programma met buuts uit eigen dorp. Tijdens eerdere pronkzittingen bleek al dat de leden van de Deurzetters een aardig stukje kunnen zingen en uiteraard ontbreekt muziek niet tijdens deze avond, die wordt afgesloten met een after-party met Freeline,

Meer berichten