Ruim twintig techneuten van d'Olde Waskupen waren bij Hotel Heitkamp aanwezig om de cheque over te dragen aan Theo Mijnen. Foto Robin Sommers
Ruim twintig techneuten van d'Olde Waskupen waren bij Hotel Heitkamp aanwezig om de cheque over te dragen aan Theo Mijnen. Foto Robin Sommers

Commissie Waskupen geeft beloning weg aan Bergh in het Zadel

's-HEERENBERG – De technische commissie van d'Olde Waskupen heeft met man en macht mee gewerkt aan de opbouw en het afbreken van de accommodatie voor het concert van de Barghse Jonges vorig jaar. Volgens afspraak kregen de carnavalisten per persoon een bedrag voor hun clubkas, in totaal was dat 1470 euro. De vraag was toen wat met dat geld te doen. Zelf had men het eigenlijk niet nodig. Toen opperde iemand het idee om het aan Bergh in het Zadel te schenken. Dat voorstel werd met algemene stemmen aangenomen.

Om die reden was een afvaardiging van Bergh in het Zadel afgelopen dinsdag, de normale werkavond van de technische carnavalisten, naar Hotel Heitkamp gekomen, waar de Technische Commissie een 'werkbezoek' aflegde om de opknap van het 's-Heerenbergse hotel te gaan bekijken. Robert Spekking, één van de toppers van de technische ploeg bij de opbouw van de tent, mocht namens de carnavalisten de cheque van 1470 euro overhandigen aan Theo Mijnen, voorzitter van Bergh in het Zadel.
Vanzelfsprekend toonde Mijnen zich erg erkentelijk. Hij wist te vertellen dat de voorbereidingen van de grote fietstocht in mei zo goed lopen dat het goede doel, geld voor onderzoek naar therapie-resistentie acute leukemie bij kinderen, al bijna binnen is. In overleg met dokter Bart Timmers is het bestuur van Bergh in het Zadel op zoek naar nog een extra goed doel.

Meer berichten