Doorbraak over stress

ULFT - Het draait allemaal om stress in de vierde bijeenkomst van De Doorbraak, een groep mogelijkheidsdenkers, dromers en doeners die elkaar en anderen van tijd tot tijd treffen in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

De groep wil met bevlogen mensen in een open gesprek op zoek naar de wortels van in dit geval stressgevoelens. "Zodat we iets raken, wat we misschien waren kwijtgeraakt. Door oorspronkelijk te denken, creëren we nieuwe inzichten om van daaruit nieuwe energie te krijgen." Er zijn speciale gasten uitgenodigd die hun (persoonlijke) kennis en ervaring delen. "Om over alles mee te kunnen praten, willen we niets missen. Alle ballen in de lucht houden kan niet en toch streven we dit met ons allen na. Tijd om even stil te staan is er niet meer bij. Of… toch wel?" Dat werpt de vraag op hoe de verschillende mensen omgaan met stress en wat dit doet met hen en hun omgeving. Ook bijvoorbeeld waarom stress zo aanstekelijk is en welke doorbraak eventueel nodig is om aan een gezond(er) leven toe te komen.
Bij de Doorbraak-bijeenkomsten kan iedereen meepraten, want ieders mening telt. Het programma wordt omlijst met muziek van Anne Freriks, een meditatie door Thea Legeland (onder voorbehoud) en een column van Jan Freriks. Aansluitend wordt nagepraat in het Schaftlokaal met een hapje en een drankje. De toegang is zoals altijd gratis.
De vierde Doorbraak is op zondag 20 januari in de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24) in Ulft. Duur: van 15.30 tot 17 uur (inloop vanaf 15 uur).
De Doorbraak is spontaan ontstaan, nadat mensen uit verschillende disciplines ontdekten dat er een rode draad is die hun ideeën en idealen verbindt. De tijden van 'alles via de overheid' of 'alles door marktpartijen' is voorbij: "We zullen het echt zelf moeten doen." Dat leidt tot inspirerende gesprekken met een verrassende blik en ruimte voor elkaars ideeën. Deze brengen vergezichten die eerst onhaalbaar lijken al snel dichterbij.

Meer berichten