Het bestuur van Doetinchem herdenkt voor de ingang van de aula. Foto: Bert Vinkenborg
Het bestuur van Doetinchem herdenkt voor de ingang van de aula. Foto: Bert Vinkenborg (Foto: )

Aula Eerste Loolaan wordt bezoekerscentrum Stichting Doetinchem Herdenkt

DOETINCHEM - Karel Berkhuysen namens de Stichting Doetinchem Herdenkt en de gemeente ondertekenden dinsdag 15 januari een overeenkomst. Deze heeft betrekking op het gebruik van de voormalige aula bij de begraafplaats aan de Eerste Loolaan als bezoekers- en informatiecentrum voor de stichting. Tevens wordt symbolisch de sleutel overhandigd.

Door Bert Vinkenborg

Op 19 maart wordt het bezoekers- en informatiecentrum officieel geopend voor het publiek. De doelstelling van de in maart 2018 opgerichte stichting is onder meer het organiseren van herdenkingen, bijeenkomsten, lezingen en andere activiteiten die de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend moeten houden. Nu komt er dus dit informatiecentrum bij waar bezoekers in tekst en beeld geïnformeerd kunnen worden over de Tweede Oorlog in en rond Doetinchem. De stichting bestaat uit voorzitter Karel Berkhuysen, secretaris/penningmeester Arie Kappert, bestuurslid Hans de Hartog en lid Anny Steijntjes.
Berkhuysen vertelt over de toekomstige inrichting van het gebouw en de activiteiten die er gepland worden. "Er wordt nog nagedacht over de wijze waarop, maar wij hebben bewust gekozen voor 19 maart voor de opening van het bezoekerscentrum omdat op die dag het eerste grote bombardement van Doetinchem plaatsvond. Het is niet zo dat het centrum permanent geopend zal zijn. Wij mikken op speciale doelgroepen van geïnteresseerden die op gezette tijden uitgenodigd worden. Daarnaast is er ook van tijd tot tijd ook nog openstelling voor mensen die op eigen initiatief willen komen."
In de voormalige aula worden onder meer vitrines opgesteld, komen foto's en worden bijzondere verhalen gepresenteerd. Ook kunnen PowerPointpresentaties vertoond worden. Vanzelfsprekend is daar geld voor nodig. Berkuysen wil graag vermelden dat van het Coöperatiefonds van de Rabobank 5.000 Euro werd verkregen voor de inrichting. Hij is bijzonder blij met deze volgende stap in de realisering van de doelstellingen van de stichting.

Meer berichten