Afbeelding

Debbeshoek toont werk Schilderclub

Algemeen

ULFT - In Woonzorgcentrum en verpleeghuis Debbeshoek is de komende maanden een gratis toegankelijke expositie te zien van Schilderclub Ulft. Welzijnsmedewerkster Karen Tempels nodigde de amateurschilders uit en wil onder meer met dit initiatief laten zien dat het centrum onderdeel uitmaakt van de dorpsgemeenschap en er middenin staat. Niet alleen een thuis voor ouderen maar ook een plek waar jongeren, vrijwilligers en omwonenden zo kunnen binnenlopen om het ook daar levendig en vitaal te houden.

Door Reinier Kroesen

Karen Tempels: "Als medewerkers Welzijn houden we ons bezig met het welbevinden van zowel bewoners van Debbeshoek als de aanleunwoningen en anderen die we zorg bieden in Ulft. Vroeger heette dat activiteitenbegeleiding. Hun welzijn bevorderen, niet alleen met zorghulp, maar ook de eenzaamheid aanpakken. We richten ons op ontmoeten, hen met anderen in contact brengen. Kijken wat de behoeften zijn, om die doelgroep meer levenskwaliteit te geven. In Debbeshoek zijn tal van activiteiten, vormen van dagbesteding en mogelijkheden. Helaas hebben we altijd nog een beetje het stigma van 'bejaardencentrum'. Men heeft er best nog vaak moeite mee hier een stap over de drempel te zetten. Daar willen we verandering in brengen.
Onder de noemer 'kunst en cultuur' stimuleren we mensen over hun hobby's te praten en motiveren we ze zelf ook weer wat te gaan doen." Zo nodigde Karen Schilderclub Ulft uit om te exposeren. Belangstellenden kunnen altijd binnenlopen tijdens 'kantoortijden' en tevens kennis maken met Debbeshoek. Tempels: "Behalve 'kunst en cultuur' zijn ook 'bewegen' en 'groen' belangrijke thema's. Er gaan elke maand vierhonderd flyers de wijk in met ons programma. Niet alleen met aankondigingen van optredens, bingo's en koersbal maar ook zang-, kaart-, handwerk- en soosmiddagen, gespreksgroepen, bijeenkomsten van onze bridge- en eigen schilderclub. Er komt meer groene beleving. Willen een kippenren plaatsen en tuin aanleggen om groenten en kruiden te kweken. Leerlingen van de Wesenthorst lakken nagels, wandelen met bewoners en helpen tijdens de avondvierdaagse. Basisschoolleerlingen van De Oersprong knutselen met bewoners en zingen samen liedjes. We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken, mensen die willen vertellen over hun hobby zijn ook van harte welkom. En we zoeken ook nog chauffeurs voor onze nieuwe electrokar, een soort golfkarretje waarmee we onze bezoekers kunnen ophalen.
Voor Schilderclub Ulft is het de eerste expositie in de nieuwe Debbeshoek. Jac van Os verzorgt de lessen van de club die 25 jaar bestaat. "Elke woensdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur schilderen we in café Het Hemeltje, we zoeken nog nieuwe aanwas (0315-683928). Cursist Wil Gootink: "Het kost maar 2,50 euro per keer. We hebben zo'n vijftig doeken opgehangen. Er hangt hier werk van alle leden, we doen het puur voor de hobby. Als ik geen opdracht krijg zoek ik zelf een onderwerp voor een schilderij. Mijn kindskindskinderen beuren daar later vast een hoop geld voor, haha!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant