Maandelijkse rondleiding over DRU Industriepark

ULFT - Op zondag 10 februari wordt de maandelijkse rondleiding over het DRU Industriepark in Ulft gehouden. Onder leiding van een deskundige gids wordt het grote complex verkend van de vroegere ijzergieterij / emailleerfabriek / metaalfabriek, opgericht als hoogoven in 1754, waar nu zeven rijksmonumentale gebouwen industrieel erfgoed resteren. In de voorbije twintig jaar zijn de gebouwen herbestemd tot een bijzonder complex voor cultuur, recreatie, wonen en werken.

De organisatie van de rondleiding is in handen van de Oudheidkundige Vereniging (OVGG) en de stichting DRU Industriepark gezamenlijk. Er wordt verteld over het verleden en het heden en onder andere de Cultuurfabriek, de SSP-hal en de fotogalerij voor de arbeiders bij.fabrieksschoorsteen de Fakkel worden bezocht.
Start 11.30 uur, in hal van de DRU Cultuurfabriek. Het programma duurt tot 12.45 uur. Vooraf (vanaf 11.00 uur) en na afloop kan ook gebruik worden gemaakt van het Schaftlokaal, het grand café-restaurant in het Portiersgebouw.
Aanmelden via de DRU Cultuurfabriek: tel. 0315-714358, of via de website www.drucultuurfabriek.nl; of zondagmorgen voor half 12 aan de receptie bij het startpunt.
Kosten vier euro per persoon. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar twee euro; onder 6 jaar gratis; maximaal 25 personen.

Meer berichten