Oproep tot deelname aan vijftigste editie van optocht Varsseveld

VARSSEVELD - Het duurt nog even, maar op donderdagavond 15 augustus en zaterdagochtend 17 augustus van dit jaar trekt de grote allegorische optocht voor de vijftigste keer door Varsseveld.

De eerste vergadering van de optochtcommissie is alweer achter de rug, want de commissie is al met de voorbereidingen van deze speciale editie bezig. Omdat het de vijftigste editie van de optocht Varsseveld is hoopt men op een groot aantal deelnemers. Geluiden dat 'oud-bouwers' hun bouw- en bloemplakcapaciteiten weer gaan oppakken zijn er voldoende in Varsseveld. De eerste plannen hiervoor zijn tijdens de kermis van 2018 al gesmeed. Het aantal van drie grote bloemenwagens, vier kleine bloemenwagens, vier kinderbloemenwagens en twaalf allegorische wagens zal dit jaar hopelijk overtroffen worden.
De optochtcommissie wil er dit jaar een bijzondere optochteditie van maken met onder andere fraaie optochtwagens en met veel muziek van plaatselijke, regionale en landelijke muziekkorpsen. Ook zijn er plannen om na afloop van de optocht midden in het dorp het feest voort te zetten voordat de publieksprijs zal worden uitgereikt met speciale acts. De optochtcommissie doet hierbij een oproep aan oud-deelnemers en oud-bouwers om hun oude hobby weer op te pakken door deelnemer te worden dit jaar. Er is al een mogelijkheid voor de bouwgroepen om zich digitaal in te schrijven. Dit kan via https://www.varsseveldsevolksfeesten.nl/optocht.

Meer berichten