Film Maudie en filmlezing

ULFT - Zondagmiddag 24 februari is er zowel een film als een filmlezing met als thema 'Meer kleur aan je leven geven!'. Aan de hand van de Iers/Canadese film 'Maudie' (2016) gaat psycholoog Joop Roelofs in op dat thema.

In de filmlezing en met de film wordt ingegaan op de wijze waarop iedereen - als verantwoordelijk persoon voor het eigen leven - meer kleur aan het leven kan geven. En daarmee het leven mooier, interessanter en meer authentiek te maken. Maar ook door letterlijk meer kleuren in het leven toe te laten. Een van de manieren om het voorgaande op een expressieve wijze te realiseren is door middel van creatieve activiteiten, zoals tekenen, schilderen en beeldhouwen.
In de film is te zien hoe de hoofdpersoon Maudie op een geheel eigen manier en onder bijzondere omstandigheden door middel van schilderkunst meer kleur aan haar leven probeert te geven.

De teruggetrokken Everett Lewis (Ethan Hawke) neemt de fragiele Maudie (Sally Hawkins) in dienst als huishoudster. Maudie heeft een open en levendige blik, maar heeft een ineengedoken houding en verminkte handen; ze lijdt aan artritis. Ze verlangt ernaar om onafhankelijk te zijn, om ver weg te leven van haar betuttelende familie en ze wil ook, gepassioneerd en creatief bezig zijn met schilderen. Onverwacht raken Everett en Maudie gesteld op elkaar en worden ze verliefd. Maar Maudie is voorzichtig en wil niet gekwetst worden. Deze mooie en ontroerende film speelt zich af in het Canadese Nova Scotia en het verhaal is gebaseerd op het leven van kunstenares Maud Lewis. Maudie wordt geloofwaardig en overtuigend vertolkt door Sally Hawkins.
Toegang tot de film en filmlezing inclusief pauzeconsumptie kost 12,50 euro. In combinatie met de tweede filmlezing 'Just like our Parents' van 31 maart, betaalt men 22,50 euro.
De film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden. De toegang alleen tot de film inclusief pauzeconsumptie kost 8,50 euro. Aanvang filmlezing: 13.15 uur, aanvang film: 14:00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar bij de receptie van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24, Ulft, tel. 0315 - 714358 of via de website www.drucultuurfabriek.nl.

Meer berichten