De jubilarissen van SBOG: Sandra Verheij (25 jaar) en Casper Veldkamp (40) werden gehuldigd. Foto: Wim Papperse
De jubilarissen van SBOG: Sandra Verheij (25 jaar) en Casper Veldkamp (40) werden gehuldigd. Foto: Wim Papperse (Foto: )

Symfonisch Blaasorkest Gaanderen huldigt jubilarissen

GAANDEREN - Tijdens de goedbezochte jaarvergadering van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen op dinsdag 5 februari, werd onder meer vooruitgeblikt op een reeks veelbelovende concerten in 2019. Ook werden twee jubilarissen gehuldigd en in het zonnetje gezet. Voorzitter Wim Papperse concludeerde na afloop dat de vereniging financieel gezond is en volop bruist van energie en activiteiten.

Dit jaar geeft het orkest, onder leiding van haar vaste dirigent Joop Boerstoel, vier concerten op vier verschillende locaties. Deze vormen tezamen de reeks 'Vierjaargetijden Concerten'. Als eerste is er 'Lentekriebels' op 7 april in De Pol in Gaanderen, waarbij de 125-jarige Muziekvereniging De Club uit Didam als gastorkest optreedt. Verder zijn er concerten in de tuin van herberg Het Onland op 30 juni, in de DRU Cultuurfabriek op 13 oktober en in de grote zaal van schouwburg Amphion op 14 december. Ook Jong SBOG laat weer volop van zich horen, onder meer tijdens een openbaar optreden in basisschool Gaanderwijs op 31 maart.

Betrokkenheid
Aan het einde van de vergadering werden twee jubilarissen gehuldigd: klarinettiste Sandra Verheij (25 jaar lid) en euphoniumspeler Casper Veldkamp (40 jaar lid). Naast het memoreren van diverse anekdotes uit de afgelopen decennia, bedankte voorzitter Wim Papperse hen vooral voor hun enorme inspanning en betrokkenheid, zowel voor als achter de schermen. "Iets dat voor beiden zeer kenmerkend is", zo gaf hij aan. Tevens reikte hij hen de bijbehorende versierselen en de oorkondes van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) uit.
Wie meer wil weten kan kijken op sbo-gaanderen.nl of volg Symfonisch Blaasorkest Gaanderen op Twitter, Facebook en Instagram.

Meer berichten