Timo Berendsen, Otwin van Dijk en Harrie Peters (vlnr) met de cheque met het eindbedrag. Foto: Henk van Raaij
Timo Berendsen, Otwin van Dijk en Harrie Peters (vlnr) met de cheque met het eindbedrag. Foto: Henk van Raaij (Foto: Henk van Raaij)

Ruim 70.000 euro voor SamenLoop voor Hoop Oude IJsselstreek

GENDRINGEN - Tijdens een afsluitende informatieavond in het gemeentehuis in Gendringen is de definitieve opbrengst van de eerste SamenLoop voor Hoop Oude IJsselstreek bekend gemaakt. In totaal heeft de 24-uurs wandeltocht tegen kanker vorig jaar september 70.392,37 euro opgebracht. Dit bedrag wordt gebruikt om nog meer onderzoek te doen naar bestrijding van deze ziekte.

Door Walter Hobelman

Burgemeester Otwin van Dijk, ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop was blij verrast met de grote belangstelling tijdens de avond. "En het lijkt wel een kopie van het weekend in september. Regen en wind, we vallen in herhaling", aldus de burgemeester, die daarmee refereert aan het enige natte septemberweekend in een lange periode van droogte. "Uitgerekend dat weekend vielen de weersomstandigheden tegen, maar kijk nu eens naar het geweldige resultaat. Daar valt al dat ongemak dan toch bij in het niet?"
In een nadere toelichting vertelt de burgemeester hoe belangrijk hij de SamenLoop vindt. "Het heeft zeker zin om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Onderzoeken en nieuwe geneesmiddelen en methoden hebben effect. Kijk naar Clemens Cornielje, de onlangs gestopte commissaris van de Koning in Gelderland. Die is tot drie keer toe er weer bovenop gekomen, mede dankzij betere mogelijkheden om kanker te bestrijden." Als tweede reden om een SamenLoop voor Hoop te houden noemt de burgemeester de sterke onderlinge verbondenheid die er tijdens een samenloop zichtbaar en voelbaar is. "De persoonlijke gesprekken, de herkenning van situaties. Samen huilen om hen die de strijd verloren hebben en samen dankbaar zijn met hen die mochten overleven. Dat vond ik erg indrukwekkend."
Burgemeester van Dijk heeft het 'SamenLoop voor Hoop stokje symbolisch overgedragen aan Maureen Delsink, die als voorzitter van het organisatiecomité in Doesburg aan de slag gaat om begin 2020 een Samenloop voor Hoop te organiseren. De gemeenten Doesburg, Doetinchem en Oude IJsselstreek werken hieraan gezamenlijk mee en organiseren bij toerbeurt de SamenLoop. "In 2022 gaan wij er weer voor, nu zijn jullie eerst aan de beurt", aldus Van Dijk.

Meer berichten