De muzikale voorstelling It's a Man's World is te zien in Amphion. Foto: Eric van Nieuwland
De muzikale voorstelling It's a Man's World is te zien in Amphion. Foto: Eric van Nieuwland Foto: Eric van Nieuwland

Soullegendes James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye

Algemeen

DOETINCHEM - Soullegendes James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye worden gevierd in Amphion. Steffen Morrison en Yerry Rellum schitteren samen in 'It's a Man's World!', de nieuwe voorstelling van The Legends. The Legends maakte eerder voorstellingen over o.a. Miles Davis, Billie Holiday en Otis Redding. Deze keer staan de drie grootste soulzangers allertijden centraal: James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye. De voorstelling is op zaterdag 23 februari om 20.00 uur te zien in Schouwburg Amphion.

Samen inspireerden ze de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances bepaalden zij de soundtrack van een hele generatie. Ondanks hun vaak zware leven wisten zij vanuit armoede uit te groeien tot ware iconen. Stoere mannen die elk op hun eigen manier een verschil maakten, maar ook ooit kwetsbare zonen en twijfelende vaders waren.
Vocalisten Steffen Morrison en Yerry Rellum, beide bekend van The Voice of Holland, staan nu voor het eerst samen op het podium. Aan hen de taak om in de weerbarstige karakters van deze souliconen te kruipen.

The Legends
'It's a Man's World!' is een productie van The Legends, een initiatief van toetsenist Wiboud Burkens en trompettist Michael Varekamp. Sinds 2013 brengen zij spraakmakende soul- en jazzvoorstellingen naar de Nederlandse theaters zoals 'Louis!', over Louis Armstrong en 'I'm a Soulman', met Steffen Morrison in de rol van Otis Redding. Naast de muziek zijn vormen als film en 'spoken word' ook wezenlijke onderdelen in dit theatrale concept.
Tickets kosten 25,20 euro inclusief drankje en zijn via www.amphion.nl te bestellen en via de kassa (0314-376000). De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 14.00 tot 14.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant