John Leeuwerik, hoofdtrainer van vv Doetinchem. Foto: John van der Kamp
John Leeuwerik, hoofdtrainer van vv Doetinchem. Foto: John van der Kamp

Leeuwerik wil seizoen bij Doetinchem goed afsluiten

Algemeen

Trainer op jacht naar vierde 'prijs' voor vertrek naar HC'03

Door John van der Kamp

DOETINCHEM – Doetinchem lijkt het lek boven te hebben. Eerder werd tegen titelkandidaat VDZ uit Arnhem een verdienstelijk gelijkspel behaald en afgelopen zondag werd op Sportpark De Bezelhorst tegenstander PAX uit Hengelo (G) met 5-0 verslagen. Zondag staat wederom een thuiswedstrijd op het programma. Rode lantaarndrager Gendringen komt dan op bezoek.

Het zijn wedstrijden voor scheidend Doetinchem-trainer John Leeuwerik die gewonnen dienen te worden om zo uit de degradatiezone weg te blijven. "De wedstrijd van afgelopen zondag en nu tegen Gendringen zijn twee vreselijk belangrijke wedstrijden voor ons. Door de winst op PAX hebben wij hen er weer bijgetrokken. Dat is mooi en winnen we zondag van Gendringen wordt het gat acht punten en ben je 'effe' weg van de onderste plaats. En als je de weken daarna goed doorkomt, dan zit je met vier clubs waarmee je je kan meten."

John Leeuwerik gaat vv Doetinchem aan het einde van dit seizoen verlaten voor een nieuwe uitdaging. "Ik heb afgelopen zaterdag een contract getekend voor twee jaar bij HC'03."
De trainer kan terugblikken op een succesvolle periode bij Doetinchem. Hij haalde met zijn ploeg drie 'prijzen' binnen. "Als we ons handhaven, heb ik het fantastisch goed afgesloten en dan heb ik in vier jaar zelfs vier prijzen gepakt. We hebben niet veel wedstrijden verloren in die eerste drie seizoenen. Ik heb een hele mooie tijd hier gehad. Dit seizoen zijn we moeizaam gestart. Er is een duidelijk verschil met een vierde klasse en derde klasse. Een kwaliteitsverschil. Het ging allemaal wat moeizamer, mede door de andere teams. Als je de Arnhemse clubs hebt, ja daar zit toch behoorlijke kwaliteit in. Dat is wel een sprong."

"Kijk, als we compleet zijn, dan gaat het, dan kunnen we ons wel meten met de goeie subtoppers", vervolgt Leeuwerik die als voetballer uitgroeide tot Mister De Graafschap. "Maar als je wat mensen mist -en dat hebben we in de eerste helft van het seizoen zeker gehad: heel veel geblesseerden, paar schorsingen, spelers die zondags moesten werken- ja, dan kom je te kort. We hebben in sommige wedstrijden ook wel goed ons gezicht laten zien en voor hetzelfde geld hadden we wel vijf of zes punten meer kunnen hebben. Ik ben ook niet geheel ontevreden, maar aan de andere kant, had het ook wel beter gekund."
Leeuwerik, ziet de ziekenboeg nu leegstromen en zondag kon hij voor het eerst weer een beroep doen op Rico Cancian. "We hebben een niet bijster grote groep. Rico Cancian is voor ons belangrijk. Die is in de tweede wedstrijd van het seizoen, uit bij PAX, geblesseerd geraakt. Ben ik dus maanden kwijt geweest. Hij zat zondag weer voor het eerst op de bank en Ersin Uzun, mijn fantastische aanvoerder, is weer fit. We mogen ons hier niet altijd achter verschuilen, maar als club, als Doetinchem, ben je wel afhankelijk van elkaar en worden we direct kwetsbaarder als een paar mensen wegvallen."
De ranglijst in 3C laat duidelijk twee helften zien. Zeven clubs die in het linkerrijtje strijden om de titel, inclusief de periodetitels en de onderste zeven clubs die gaan uitmaken wie zich zorgen moeten gaan maken in de strijd om handhaving. "De verschillen onderin zijn gering. MASV, OBW, VDZ en SML dat zijn wel de goede ploegen. Daar komen we niet aan. Dat is niet erg. Maar met Pax,Trias, MvR en VIOS, de onderste zes-zeven teams, die zijn allemaal aan elkaar gewaagd."
Tegenstander Gendringen heeft met dezelfde perikelen te maken, maar verraste afgelopen zondag vriend en vijand door te winnen bij MvR met 3-0. De club met de Koninklijke status is dus voor zondag dubbel gewaarschuwd. "Gendringen heeft het ook niet gemakkelijk. Daar is voor dit seizoen een aantal spelers weggevallen. Frank Lukassen (trainer vv Gendringen, JvdK) zegt ook, 'dat is heel moeilijk om op te vangen'. Dat snap ik en zodra je eenmaal onderin staat, dan kun je niks meer hebben. Wij staan nu vijf punten voor. Winnen we van Gendringen, dan krijgen zij in de motivatie en op mentaal gebied een knauw", sluit Leeuwerik af.
De aftrap is om 14.00 uur. Scheidsrechter is Remco van den Berg uit Borculo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant