Balanceren op de grote bal door Elles, Allaychá en Dewi bij circus Hannes. Foto: PR
Balanceren op de grote bal door Elles, Allaychá en Dewi bij circus Hannes. Foto: PR

Speciale circusvoorstelling Wesenthorst

Algemeen

ULFT – 'Hooggeëerd publiek' klonk het afgelopen donderdagmiddag in sporthal de IJsselweide in Ulft/Gendringen. Ruim 140 kinderen uit de groepen 1 tot en met 5 van twee basisscholen uit Ulft genoten van een speciale circusvoorstelling. Tachtig leerlingen van leerjaar drie van het Almende College Wesenthorst verzorgden een gevarieerd programma. Veel facetten uit het circus kwamen aan bod. Balanceren op grote ballen, jongleren en spectaculaire acrobatische sprongen met de trampoline.

Het circustalent werd ontdekt en ontwikkeld onder leiding van circusdirecteur Anne Kuipers van Circus Hannes en co uit Vlaardingen. In twee dagen bereidde hij ze voor, samen met studenten Sport en Bewegen van het Graafschap College, tot artiesten die met trots in de piste het publiek boeien. Het publiek stimuleerde de deelnemers om er een mooie show van te maken. Uit het vele applaus bleek dat het gelukt is.

Hans Seesink, sportdocent op de Wesenthorst en mede-organisator geeft aan: "Leerlingen oefenen belangrijke vaardigheden waaronder samenwerken en presenteren en ontwikkelen hun talenten. Daarnaast is het goed voor het zelfvertrouwen. Het enthousiasme van zowel het publiek als de artiesten is gaaf om te zien."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant