G-Roots komt naar Nieuwe Dijkhuis. Foto: PR
G-Roots komt naar Nieuwe Dijkhuis. Foto: PR

Swingende Black Gospel in Het Nieuwe Dijkhuis

Algemeen

DOETINCHEM – Het misschien wel beste en meest swingende black gospelgezelschap van Nederland treedt zaterdag 9 maart op in Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem. G-Roots bestaat uit zangers en zangeressen die zichzelf al jaren bewezen hebben in de vaderlandse muziekindustrie.

G-Roots neemt de bezoekers mee naar de zwarte kerken in Amerika. Grote kans dat men de leden van dit bijzondere project al eens een keer voorbij heeft zien komen als achtergrondzangers of –zangeressen van nationale en internationale artiesten. Het afgelopen jaar stonden de stemmen van G-Roots op de planken met onder andere Diggy Dex, Haevn in Carré en Guus Meeuwis in het Phillips Stadion. Ook waren ze te bewonderen op televisie bij De Wereld Draait Door en RTL Late Night.
Eens in de zoveel tijd zoeken de zangers en zangeressen elkaar op om met G-Roots hun passie voor Black Gospel, Soulmuziek en de Blijde Boodschap met elkaar en het publiek te vieren. Met gospelklassiekers als My Fathers House en Oh Happy Day tot bewerkingen van hits als I still haven't found what I'm looking for. Soms verstild met alleen hun prachtige stemmen, dan weer knallend en swingend.
Vorig jaar zette G-Roots het Nieuwe Dijkhuis volledig op z'n kop. Muzikaal leider Jennefer Zichem wilde daarom heel graag terug komen naar Doetinchem. "Dat was echt een tof feestje. De sfeer zat er goed in. We hebben ook erg genoten van de sfeer en de akoestiek van de zaal."
Het concert van G-Roots begint zaterdag 9 maart om 20.00 uur in Het Nieuwe Dijkhuis aan de Burg. Van Nispenstraat in Doetinchem. De deuren gaan om 19.15 uur open. Tickets kosten 17,20 euro (inclusief servicekosten) via de website www.hetnieuwedijkhuis.nl of 18,50 euro aan de deur op de avond van het concert zelf.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant