Opkomende folkster VanWyck in het Nieuwe Dijkhuis

Singer-songwriter VanWyck. Foto: Jitske Schols
Singer-songwriter VanWyck. Foto: Jitske Schols (Foto: Jitske Schols)

DOETINCHEM - Singer-songwriter VanWyck brengt samen met haar begeleidingsband zaterdag 16 maart donkere folk met een gouden randje naar het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem. Popprofessor Leo Blokhuis zette haar debuutalbum An Average Woman in zijn top-10 van beste albums van 2018.

VanWyck is de naam waaronder componist en zangeres Christine Oele met haar warme stem en sterke teksten opereert. De muziek van deze Amsterdamse singer-songwriter bestaat uit sobere, intieme folk en werd al door verschillende internationale muziekblogs opgepikt. Critici vergeleken haar werk met dat van Leonard Cohen, Nathalie Merchant, Damien Rice en Laura Marling.
In 2017 begon ze met een bijzonder project. VanWyck besloot een jaar lang elke week een nieuw nummer te componeren. Dit leidde onder meer tot een uitverkochte show in de Ancienne Belgique in Brussel en airplay over de gehele wereld.
Begin 2018 bracht zij haar debuutalbum An Average Woman uit. Ze wordt hierop begeleid door award-winnende bassist Reyer Zwart en zangeres Marjolein van der Klauw, wiens fonkelende stem een perfecte tegenhanger van VanWycks donkerdere tonen. Op An Average Woman bezingt VanWyck de mysterie van het alledaagse. Maar een 'average woman' is Vanwyck allerminst. Met haar muziek weet ze je telkens weer te imponeren en te betoveren.
Zoals ze dus ook Leo Blokhuis heeft betoverd. "Ze zingt de ene na de andere parel. Ik ben heel erg onder de indruk van haar muziek. Zo mooi, met zoveel urgentie gebracht." Ook programmeur Gerco Mons is maar wat blij dat hij VanWyck heeft kunnen strikken. "VanWyck raakte me tot op m'n staartbotje. Soms droom je weg, dan weer grijpt ze je bij de strot met haar prachtige en sprekende melodieën. Dat past perfect in de sfeer van onze zaal. Ik ben echt heel blij dat ze naar Doetinchem komt."
Het optreden van VanWyck op zaterdag 16 maart begint om 20.00 uur in het Nieuwe Dijkhuis Kaartjes kosten 17,20 inclusief servicekosten in de voorverkoop via www.hetnieuwedijkhuis.nl. Op de avond zelf kosten de tickets 20 euro aan de zaal. De deuren openen vanaf 19.15 uur.

Meer berichten