Henk de Jong na de wedstrijd tegen de grote concurrent in de degradatiestrijd NAC van trainer Mitchell van der Gaag. Foto: Achterhoek Foto/Henk den Brok
Henk de Jong na de wedstrijd tegen de grote concurrent in de degradatiestrijd NAC van trainer Mitchell van der Gaag. Foto: Achterhoek Foto/Henk den Brok

Henk de Jong stopt na dit seizoen bij De Graafschap

DOETINCHEM - Trainer Henk de Jong stopt na dit seizoen als trainer van De Graafschap, zo heeft de Friese oefenmeester vandaag zijn Doetinchemse werkgever laten weten. De Fries had reeds vorige week aangegeven dat privéomstandigheden ten grondslag liggen aan de twijfel om in te gaan aan op een contractvoorstel van De Graafschap.

"Ik heb deze beslissing met pijn in mijn hart genomen, maar het voelt op dit moment wel als de beste oplossing", zegt De Jong op de website van de club. "Ik wil gewoon meer bij mijn gezin zijn. Een verhuizing is gezien mijn gezinssituatie ook geen optie. Dan moet je eerlijk zijn en zeggen: 'we hebben al die jaren geweldig samengewerkt, maar aan het einde van het seizoen stopt het'. Ik ga er nu alles aan doen om deze geweldige club in de Eredivisie te houden."

Manager voetbalzaken Peter Hofstede, die vorige week zijn contract met een jaar verlengde: "Wij betreuren dit besluit, we waren graag met Henk doorgegaan. Ik denk dat we met het aantrekken van Henk een hele goede match hebben gemaakt. Hij past bij onze club. We respecteren zijn beslissing en hebben er begrip voor, hij kiest voor zijn gezin en dat staat op de eerste plaats. We hebben er alle vertrouwen in dat Henk zich tot de laatste dag inspant om ons in de Eredivisie te houden."

Meer berichten