Philipsen niet meer weg te denken uit VVG-defensie

Marvin Philipsen in de kantine van VVG'25. Foto: John van der Kamp
Marvin Philipsen in de kantine van VVG'25. Foto: John van der Kamp

Koploper VVG ontvangt laatste achtervolger

Door John van der Kamp

GAANDEREN – VVG'25 lijkt na de winstpartij van afgelopen zondag en het gelijkspel van concurrent GWVV rechtstreeks op het kampioenschap in 4C af te gaan stevenen. Zondag werd uit bij Zeddam/Sint Joris een lastige klip omzeilt. Het team van trainer Lars Krabbenborg won overtuigend met 4-1 en kan deze week met groot vertrouwen toewerken naar de confrontatie met GWVV, de nummer twee van de ranglijst.

Indien de club uit Gaanderen in eigen huis onderuit mocht gaan is er geen man over boord, want de marge met GWVV is sinds zondag elf punten. Het ging VVG'25 zondag letterlijk en figuurlijk voor de wind, want na twee minuten stond de tegenstander met tien man. Centrale verdediger Marvin Philipsen was ook verbaasd dat de doelman van Zeddam/Sint Joris er zo snel met rood werd afgestuurd. "De keeper kopte buiten de zestien de bal weg, maar de scheidsrechter meende gezien te hebben dat daar een hand bij zat. Ik vond het dubieus, die rode kaart. De eerste helft hadden wij de harde wind mee en stonden al voor rust met 3-0 voor. Het was wel een gekke wedstrijd met die wind." Philipsen speelt onder de nieuwe trainer Lars Krabbenborg weer centraal achterin. "Dit jaar staat Yoni Bouman naast mij. Vorig jaar speelde ik met Nick Schoenaker achterin. Die is nu een linie doorgeschoven. Qua voetbal pakt hij het nu meer op en dat komt ons spel ten goede."

Philipsen maakte onder trainer Ferhat Ozerdogan zijn debuut in het eerste team van VVG. Ook onder de trainers Bas Van Londen, Theo Besselink en Mark Schepers had de inmiddels 27-jarige Marvin Philipsen een basisplaats. Hij is niet meer weg te denken uit het hart van de verdediging. "In het seizoen 2009-2010 kwam ik samen met Jeffrey Megens over als talent uit de A-jeugd naar het eerste. Ik voelde me vereerd. Kreeg direct een basisplaats, centraal achterin, maar ik speelde in het begin ook weleens als verdedigende middenvelder. Vanaf die overgang heb ik altijd in het eerste gespeeld en bijna nooit een wedstrijd gemist door blessures. Wel een half jaartje door stage niet gevoetbald, maar ik ben gelukkig blessurevrij gebleven." VVG'25 kan aan het einde van dit seizoen clubgeschiedenis schrijven. In de jaren zestig speelde de club als derdeklasser, maar sinds 1971 was de vierde klasse het hoogste niveau. De club heeft met het aantrekken van trainer Lars Krabbenborg een voortreffelijke keuze gemaakt. "De technische commissie had Lars na de sollicitaties op één staan, maar zij vonden wel dat hij de spelersgroep moest overtuigen. Naarmate het gesprek vorderde werden wij steeds enthousiaster. Vooral over zijn werkwijze. Iedereen was uiteindelijk positief, ook degenen die in het begin wat sceptisch waren. Het was wel anders dan de manier van werken, die wij gewend waren van trainers. Zijn aanstelling heeft een grote verandering teweeggebracht. We werken met een Dropbox, waar hij alle trainingen op uitwerkt. Ook de thuiswedstrijden worden gefilmd. Die beelden gebruikt hij voor de wedstrijdbespreking. Iedereen is enthousiast over de manier van werken hiermee. We bespreken per linie, maar ook individueel. Waar de trainer ook sterk in is: hij stopt er heel veel tijd en moeite in en daardoor is het voor ons normaler, dat je er meer voor gaat geven. Hij weet respect af te dwingen", vindt Marvin Philipsen, die toevoegt dat de groep tijdens de winterstop op aandringen van de trainer naar Malaga is geweest voor een trainingskamp.
VVG `25 heeft naast het aantrekken van een nieuwe trainer voor dit seizoen ook een verjonging ondergaan in de hoofdselectie. Er zijn vijf spelers overgekomen vanuit de A-jeugd en dit heeft zich in het eerste deel van de competitie direct uitbetaald. "VVG is de afgelopen jaren goed bezig met de jeugd. De eerste elftallen, de A en B, spelen nu hoofdklasse. Daar krijg je wel een kwaliteitsimpuls door. Die vijf jongens voegen echt wel wat toe. Zij spelen bijna allemaal basis. Yoni Bouman is daar een voorbeeld van. Aan het begin van het seizoen hebben we twee uur lang een bespreking gehad. Met z'n allen in groepjes en op papier uiteengezet, waar zijn we goed in zijn en waar zijn we minder goed in zijn en wat willen bereiken en hoe gaan we dat doen. We hebben uitgesproken minimaal voor een periode en de top-vijf te gaan. Maar ja, als je de eerste dertien wedstrijden weet te winnen, moet je dit doel wel bijstellen. We gaan nu allemaal vol voor het kampioenschap."

Zondag wacht het duel tussen VVG`25 en GWVV. In de heenwedstrijd won VVG met 4-2. Marvin Philipsen heeft sinds kort een link met twee spelers van tegenstander GWVV. "Ik ben gestart met een pabo-opleiding in Doetinchem en loop twee dagen stage op de Christoffelschool in Gendringen. Op deze school werken ook Dirk Jansen en Ron Prinsen, twee spelers van GWVV. We zullen deze week het zeker over de wedstrijd van zondag gaan hebben. In Varsselder was er in de eerste helft niet zoveel aan de hand en stonden we in de rust met 2-0 voor. Na tien minuten werd het 2-2 en toen waren we helemaal de weg. In de slotfase wisten we uiteindelijk met 4-2 te winnen", herinnert Philipsen zich. "We hebben dit seizoen thuis een paar keer gemazzeld. Het viel net onze kant op. GWVV is een prima voetballende ploeg. Iedere week moeten we de kop erbij houden. Zeker zondagtegen Varsselder."

Meer berichten