De nieuwe electrowagen in Varsseveld. Foto: Guido Pelgrim
De nieuwe electrowagen in Varsseveld. Foto: Guido Pelgrim (Foto: )

Azora biedt chauffeursdienst voor inwoners van Varsseveld

VARSSEVELD - Per 18 maart gaan de vrijwilligers van Azora De Bettekamp met de electrowagen mensen die (tijdelijk) slecht ter been zijn in en om Varsseveld rijden. De organisatie van de ritten met de electrowagen ligt volledig in de handen van de vrijwilligers. Zij zijn al enthousiast aan het oefenen en verheugen zich op de officiële start op 18 maart.

Sociale contacten
De electrowagen is een vervoersmiddel wat mensen, die (tijdelijk) minder mobiel zijn, naar hun alledaagse bezoekjes brengt: even naar de broer, zus of vriend/in voor een kop koffie, verjaardagsvisite of naar een activiteit als kaarten of bloemschikken. Ook een afspraak bij de huisarts of kapper kan met dit vervoersmiddel gedaan worden. Een rollator, opklapbare rolstoel of zware boodschappentassen kunnen gewoon mee. Met de electrowagen kunnen mensen die slecht te been zijn wanneer het hun uitkomt hun sociale contacten blijven (onder)houden en hoeven hier anderen niet mee te belasten. De electrowagen is er voor alle inwoners van Varsseveld en buurtschappen (Heelweg, Sinderen en Westendorp). De chauffeurs brengen de inwoners graag naar hun bestemming

Tijden en kosten Varsseveld
De electrowagen rijdt van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 18.00 uur. Bel voor een rit tussen 8.30 uur tot 18.00 uur naar de chauffeur via telefoonnummer 06-30924423. Een rit met de electrowagen in Varsseveld is gratis. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het onderhoud van de electrocar.

Vanuit het regelmatige overleg Externe Partners (Zonnebloem, PCOB, Rode Kruis, NPB, Gemeente Oude IJsselstreek, SBOIJ, Azora) in Varsseveld kwam het idee van een electrowagen naar voren. Inwoners zijn soms aan huis gekluisterd doordat er sprake is van beperkte mobiliteit. Daardoor zijn ze ongewild veel alleen thuis. Een electrowagen zou een uitkomst kunnen bieden.
Een werkgroep werd samengesteld met personen van de Gemeente Oude IJsselstreek, NPB, contactpersoon VIV en VOV, Sociaal Werk en Azora. Vanuit die werkgroep werden ondernemers uit Varsseveld betrokken om zo een zo breed mogelijk sociaal draagvlak te krijgen. Dit is gelukt! Met dank aan alle sponsoren kon Azora de electrowagen financieren.

Meer berichten