Het logo van de Voedselbank Oost-Achterhoek.
Het logo van de Voedselbank Oost-Achterhoek. (Foto: )

Voedselbank Oost-Achterhoek en Oude IJsselstreek nader tot elkaar gekomen

'Verzoenend gesprek met blik op de toekomst'

OUDE IJSSELSTREEK - De Voedselbank Oost-Achterhoek en gemeente Oude IJsselstreek hebben afgelopen week een gesprek gehad over de ontstane situatie met de bedoeling de lucht te klaren en weer een goede samenwerking te realiseren. Over en weer werd eerst ruimte gegeven om terug te kijken op de afgelopen periode zodat dit geen beletsel zou vormen voor een inhoudelijk gesprek. De coördinatoren van de uitgiftepunten van de Voedselbank in Oude IJsselstreek hebben de afvaardiging van de gemeente een duidelijk beeld gegeven hoe er gewerkt wordt door de vrijwilligers die het cliënten contact onderhouden.

De gemeente en de Voedselbank Oost-Achterhoek hebben als gemeenschappelijk belang dat zij allebei het beste willen voor de inwoners van de gemeente die een voedselpakket ontvangen.
Wethouder van de Wardt van gemeente Oude IJsselstreek gaf aan dat de Voedselbank Oost-Achterhoek voor hem een duidelijke functie heeft binnen de gemeente. Gemeente Oude IJsselstreek heeft inmiddels de toegezegde subsidie over 2018 en 2019 overgemaakt. Hij heeft veel waardering voor het werk van de vrijwilligers die zich inzetten voor de mensen die gebruik maken van de Voedselbank. Voorzitter Blaauboer van de Voedselbank gaf aan dat hij hier blij mee was, zo laat de gemeente in een persbericht weten.

De gemeente en de Voedselbank gaan samen verder in gesprek om te onderzoeken hoe zij elkaar kunnen versterken en ondersteunen. De bedoeling is om deze gesprekken op termijn op te starten.
Beide partijen zijn uit elkaar gegaan met een betere verstandhouding dan voor het gesprek.

Meer berichten