'Tante Leen' ook nog in Aalten

SINDEREN/AALTEN - Tante Leen is populair. Toneelgezelschap 't Buurtschap zag alle voorstellingen van dit volksstuk in Sinderen uitverkocht raken. Daarom is er nog een extra opvoering gepland, in Streektheater Aalten.

De extra 'Tante Leen' wordt daar opgevoerd op zaterdag 30 maart. Aanvang 20:00 uur. Kaarten via het streektheater.
Het volksstuk speelt in het Amsterdam van de jaren vijftig. Het is geschreven door Willy Schwarze-van Putten en bewerkt door Ciska Wynia en Udo Klompenhouwer. Naast volwassen spelers zullen er ook kinderen meedoen en eveneens is er een aantal liedjes in verwerkt.
Het is gesitueerd in de Jordaan, waar het leven zich dikwijls heel wat aangenamer voordoet dan in de zogenaamde deftige wijken. Iedereen kent iedereen. Men loopt elkaar niet voorbij, men is met elkaar begaan. Tante Leen is iemand bij wie men graag komt, waar iedereen in en uitloopt, zijn kopje koffie drinkt, zijn praatje maakt en als de nood aan de man is, zijn hart uitstort. Met haar nuchtere kijk op het leven en haar ontwapenende gemoedelijkheid weet zij vele problemen als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen, waardoor menigeen, zowel jong als oud, elkaar weer in vernieuwde liefde vindt.

Meer berichten