Lezing over Etty Hillesum

VARSSEVELD - Jacqueline van der Zee verzorgt op zondag 7 april 2019 in Vrijzinnig Centrum De Eendracht in Varsseveld (Doetinchemseweg 5) een lezing over Etty Hillesum, met muzikale intermezzo's.

Etty Hillesum(1914-1943) was een jonge Joodse schrijfster die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een uitzonderlijke transformatie doormaakt. Van een vrouw met een onzeker, egoïstisch en chaotisch karakter, die bovendien ook nog eens lijdt aan depressies, verandert zij in een vrouw die beschikt over een ongekende oerkracht, innerlijke rust en een rotsvast vertrouwen in God. Het verhaal van Etty Hillesum betekent inspiratie voor al diegenen die denken dat de omstandigheden tegen hen gericht zijn en dat hun doel onbereikbaar is.
De lezing over Etty Hillesum geeft een samenvatting van haar dagboek 'Het verstoorde leven', waarin zes thema's als een rode draad door haar leven heenlopen: haar angst (om toe te geven aan haar schrijverstalent), haar intensieve manier van leven versus haar depressies, haar verhouding met mentor en coach Julius Spier (man/vrouw), haar volharding, de oorlog en uiteindelijk haar rotsvaste geloof en vertrouwen in God.
Ieder thema wordt afgerond met een muzikaal intermezzo op de vleugel. Afwisselend zullen er klassieke stukken, eigen pianocomposities en kleinkunstliedjes klinken.
De toegangsprijs is 8 euro. De lezing begint om 10.30 uur (zaal open om 10.00 uur).

Meer berichten