Evelien Schütters (r) overhandigt Ankie Kramer de cheque voor Bergh in het Zadel. Foto Sjaak Reumer
Evelien Schütters (r) overhandigt Ankie Kramer de cheque voor Bergh in het Zadel. Foto Sjaak Reumer (Foto: )

Cheque voor Bergh in het Zadel


VARSSEVELD/'s-HEERENBERG - Bergh in het Zadel is verrast met een cheque van maar liefst 1015 euro. Het was de opbrengst van de spinningmarathon, die op 23 februari in het Varsseveldse leefstijlcentrum Fit In is gehouden. Evelien Schütters overhandigde de cheque namens Fit In Varsseveld aan Ankie Kramer van de 's-Heerenbergse stichting. Aan de marathon namen 26 personen deel, onder wie Evelien zelf.

Evelien Schütters, werkzaam bij Fit In, nam het initiatief voor de marathon voor Bergh in het Zadel. Ze is nauw betrokken bij de 's-Heerenbergse stichting en doet op 24 mei mee aan de vierjaarlijkse monsterfietstocht. Dit keer van 's-Heerenberg naar Leipzig en terug. Een tocht van maar liefst 1200 kilometer die in negen dagen verreden wordt om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Er zijn voor 2019 twee projecten door BIHZ geadopteerd, namelijk 'Therapie-resistentie acute leukemie bij kinderen', uitgevoerd door het Prinses Máximaziekenhuis in Utrecht en 'Combinatie van Radio- en Immunotherapie', een onderzoek door het RadboudUMC in Nijmegen.
De marathon in Varsseveld stond onder leiding van Niels en Eduard, twee 'presenters' van Club Joy, een organisatie voor groepslesconcepten. Zij namen elk een uur voor hun rekening, Kitty Jansen van Fit In verzorgde het derde uur. Van de zesentwintig deelnemers namen 21 man onder wie Evelien aan de volledige drie uur van de marathon deel. Vijf personen fietsten elk één uur mee.
Voor kinderen was er die middag een springkussen aanwezig. Ook vond er een verloting plaats met prijzen die door Varsseveldse ondernemers beschikbaar waren gesteld. Dat bracht ook nog eens 150 euro op.

Meer berichten