Leerlingen Wesenthorst denken na over toekomst schoolgebouw

ULFT - Alle 72 Leerlingen uit 3 mavo van het Almende College Wesenthorst in Ulft denken deze week over de toekomst van hun huidige schoolgebouw. De gemeente Oude IJsselstreek zoekt naar een nieuwe bestemming voor het huidige gebouw, vanwege nieuwbouw voor de vmbo-school voor de locaties Bluemers en Wesenthorst naast de locatie Isala.

Wethouder Bert Kuster heeft het startsein gegeven door de opdracht te introduceren. Binnen gestelde kaders mogen de leerlingen (verdeeld in groepjes van vier) ideeën aandragen, die op donderdag 28 maart worden gepresenteerd. In aanwezigheid van gemeentebestuurders die benieuwd zijn naar de inbreng van de jeugd. Het zou voor de leerlingen mooi zijn als één of meerdere van hun voorstellen gerealiseerd zou worden.
De leerlingen krijgen verschillende invalshoeken mee om over na te denken: economisch (Wat is financieel het slimste?); technisch (Wat heeft het minste werk nodig om te verbouwen?); sociaal (Waar hebben de omwonenden het meeste behoefte aan?) en milieu (Wat is het beste voor het milieu?).

Projectweek
Deze week is er volop projectonderwijs op de Wesenthorst, met voor leerjaar 1 en 2 talentontwikkelingsdagen, waarin docenten hun hobby met de leerlingen delen en daar praktisch gericht onderwijs aan koppelen. Daarnaast houden de brugklassers zich bezig met het onderwerp 'Bouw je eigen wereld' en gaan ze in het kader van loopbaanoriëntatie een dag mee naar het werk van ouders, familie of kennissen.
Voor leerjaar 2 staan drie dagen in het teken van kunst en cultuur. Er worden verschillende workshops aangeboden. De tweedejaars gaan onder andere schilderen, dansen, muziek maken, goochelen en filmpjes maken.
Voor 3mavo staat naast de opdracht van de gemeente nog een drietal onderwerpen centraal: burgerschapsvorming, loopbaanoriëntatie en het Toptraject. Dat laatste realiseert een succesvolle vmbo-mbo/havo-hbo-loopbaan voor leerlingen die dit willen en kunnen.
De derdejaars uit de beroepsgerichte leerwegen zijn de hele week op stage bij een bedrijf of instelling in de door hen gekozen beroepsrichting. De begeleiders in de bedrijven brengen de eerste kneepjes van het vakgebied over.
De dagen worden afgesloten met een presentatie van alle groepen.
Leerjaar 4 heeft les volgens rooster, want die leerlingen zijn in voorbereiding op het naderende examen.

Meer berichten