De ondertekening van de  intentieverklaring tussen Klimmendaal, Azora en Sensire. Foto: PR
De ondertekening van de intentieverklaring tussen Klimmendaal, Azora en Sensire. Foto: PR (Foto: )

Revalidatie regio in beweging

Zorgorganisaties in regio Doetinchem onderzoeken samenwerking

DOETINCHEM - Klimmendaal Revalidatiespecialisten, Azora en Sensire (ouderenzorg en thuiszorg), alle drie actief in de regio Doetinchem, slaan de handen ineen. De drie organisaties onderzoeken de mogelijkheid tot samenwerking op het gebied van medisch specialistische revalidatiezorg en geriatrische revalidatiezorg. Recent ondertekenden zij hiervoor de intentieverklaring tijdens een gezamenlijke ambitieconferentie.

De gezondheidszorg is in beweging. Het wordt steeds belangrijker om de juiste zorg, op de juiste plek aan de juiste patiënt, dichtbij aan te bieden. De drie zorgaanbieders willen de komende tijd onderzoeken of zij gezamenlijk een netwerk kunnen vormen waarin zorg voor patiënten die moeten revalideren, nog beter en op maat kan worden aangeboden.

Intentieverklaring
In de intentieverklaring van de drie organisaties geven zij aan te willen samenwerken om de kwaliteit van zorg nog verder te verbeteren. Door samen te werken kunnen zij kennis, capaciteit en infrastructuur delen waardoor zij revalidatiezorg van hoge kwaliteit kunnen aanbieden in verschillende gradaties van complexiteit in de Achterhoek.
De zorgprofessionals van de verschillende organisaties willen graag met elkaar samenwerken en kennis en ervaring delen. De polikliniek revalidatie van Klimmendaal in Doetinchem verhuist naar verwachting per 1 januari 2020 naar locatie Antonia van Azora in Terborg.

Geriatrische revalidatiezorg
Geriatrische revalidatie is zorg gericht op kwetsbare ouderen. Zij ontvangen deze zorg vaak na afloop van een ziekenhuisopname, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, botbreuk of voor een nieuwe knie of heup. Een multidisciplinair team van behandelaren, verzorgenden en verpleegkundigen werkt nauw samen met de revalidant en zijn naaste omgeving aan verbetering en herstel om het dagelijks leven zo goed mogelijk zelfstandig op te kunnen pakken.

Meer berichten