Jonge meedenkers gezocht voor Gendringen Leefbaar

Algemeen

GENDRINGEN - Er dient zich een mooie kans aan voor inwoners uit Gendringen om actief mee te werken aan en mee te denken over een leefbaar Gendringen. Het huidige bestuur dat voor het grootste deel bestaat uit 'mensen op leeftijd' is dringend op zoek naar jonge(re) mensen die zich in willen zetten om het dorp toekomstgericht leefbaar en aantrekkelijk te houden.

Door Walter Hobelman

"We weten als bestuur dat we iets vragen wat bijna nergens lukt. Maar laat Gendringen dan ook deze keer weer de uitzondering zijn die de regel bevestigt", vindt stichtingsvoorzitter Theo Teitink. "Er wonen genoeg dertigers en veertigers in ons dorp die betrokken zijn bij alle ontwikkelingen en er ook een mening over hebben. Dan is het nu misschien wel het moment om niet alleen een meedenker maar ook een 'meedoener' te worden."
De Stichting Gendringen Leefbaar (SGL) houdt zich onder meer, door contacten en samenwerking met overheid en instanties, bezig met het bevorderen en veiligstellen van de leefbaarheid in het dorp. "Leefbaarheid is echter een 'containerbegrip': iedere persoon of instelling vult dit in vanuit zijn of haar eigen inzicht, behoeften, begrip en visie. Voor jongeren betekent dit iets totaal anders dan voor ouderen", aldus Teitink. De Stichting Gendringen Leefbaar organiseert zelf geen activiteiten maar is wel nauw betrokken bij veel zaken die het dorp aangaan. De SGL heeft een rechtstreekse ingang bij veel instanties. Niet altijd zijn deze zaken zichtbaar voor het publiek, maar zij zijn wel noodzakelijk.
Als voorbeeld noemt de voorzitter de nieuwbouw van het zorgcentrum MMP en de aanstaande samenvoeging van de twee basisscholen op één locatie. "De kwaliteit van het onderwijs is afhankelijk van de leerkrachten en de ouders. Zij bepalen - uiteraard - de richting en maken de keuzes. Als Stichting Gendringen Leefbaar kunnen wij wel meedenken over de locatie en omgeving van de school. De veiligheid van de kinderen onderweg naar school is hierbij van belang", aldus voorzitter Teitink . Er wordt gewerkt aan een gebiedsvisie voor Gendringen, onder leiding van een door de gemeente aangestelde projectleider. "Alle aspecten, zoals wonen, winkels en leefomgeving komen aan de orde en wij kunnen onze mening geven. Gendringen is een prachtig dorp om in te wonen, te recreëren, sport te bedrijven en dus om in te leven. Het dorp is omgeven door groen, nagenoeg allerlei sporten kunnen er worden beoefend en het is er veilig voor jong en oud. Om het geheel nog mooier te maken is het groenplan een goed initiatief. Als Stichting Gendringen Leefbaar steunen wij dit dan ook van harte."
Daarom doet de Stichting Gendringen Leefbaar een dringende oproep aan de inwoners van Gendringen om zich te melden voor SGL. Enkele bestuursleden willen op afzienbare tijd hun bestuursfunctie overdragen. "De functies van voorzitter en penningmeester springen daarbij het meest in het oog, maar ook andere functies zijn open", legt Teitink uit. "Mocht deze oproep geen resultaat hebben dan is de toekomst van de stichting ongewis. Een opheffing is dan wellicht de enige optie." Daarmee geeft Teitink aan dat het de stichting ernst is en nieuw bloed hard nodig. Geïnteresseerde meedenkers die 'meedoener' willen worden, kunnen zich bij Teitink melden, tel. 06-51417255.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant