Gendrings Toneel speelt het blijspel ‘Miljonair op de camping’. Foto: Walter Hobelman
Gendrings Toneel speelt het blijspel ‘Miljonair op de camping’. Foto: Walter Hobelman

Miljonair op de camping in Gendringen

Algemeen

GENDRINGEN - Het Gendrings Toneel staat in de startblokken om vier keer het blijspel 'Miljonair op de camping' te spelen. Vrijdag 29 en zaterdag 30 maart gebeurt dat in ontmoetingscentrum 'De Bringenborg' in Gendringen. Op vrijdagavond 5 april is de toneelvereniging te vinden bij restaurant Van Hal in Voorst.

"Het toneelstuk 'Miljonair op de camping' is geschreven door H. de Vries", vertelt Hannie ten Brincke van de Gendringse toneelvereniging. Het blijspel gaat over het boerengezin van Albert Kamping en zijn vrouw Alie. Zij zien geen bestaansmogelijkheden meer in hun boerenbedrijf. Alie en haar dochter Petra besluiten daarom er een boerencamping bij te nemen. Dat daar rare gasten arriveren is al gauw duidelijk. Een broer en zus jagen op een erfenis. En een jonge vrouw zoekt een man voor haar kind. En er komt een miljonair op bezoek. Albert hoopt dat Petra de man aan de haak slaat.
"Het is een stuk vol humor en we spelen het in het dialect", aldus de enthousiaste toneelspeelster. "We spelen het stuk met tien toneelspelers waarvan er drie voor de eerste keer bij onze toneelvereniging meedoen. Het is een stuk vol verrassende wendingen en de karakters van de campinggasten verschillen nogal. Dat zorgt voor hilarische momenten", verklapt Ten Brincke.
De toneelvereniging repeteert dit jaar in het ontmoetingscentrum De Bringenborg en is daar erg over te spreken. "Dat mag best eens gezegd worden", vindt Hannie. "Het is een goede zaal met een ruim toneel, wij kunnen er prima uit de voeten." Wekelijks wordt er op dinsdagavond geoefend en dat gebeurt in de periode van september tot maart/april. "Wij richten ons op één toneelstuk per jaar. We zijn maar een kleine vereniging en om het voor iedereen leuk te houden kiezen we voor deze oplossing. Dat betekent ook dat mensen best een keer op projectbasis mee kunnen doen. We zijn steeds op zoek naar nieuwe leden."
Tijdens de voorstellingen in De Bringenborg wordt tussen de bedrijven door een verloting gehouden met aantrekkelijke prijzen. Beide avonden begint de voorstelling om 20.00 uur en de kaartjes kosten 7,50 euro. De zaal gaat open om 19.30 uur. Er is geen pin-betaling mogelijk. Na afloop van de voorstelling is er een nazit en kan er nog even lekker worden nagepraat over het toneelstuk. Ontmoetingscentrum De Bringenborg is te vinden aan de Bringenborg 58 in Gendringen. Parkeren kan in de omliggende straten.
Vrijdag 5 april begint de voorstelling ook om 20.00 uur. Ook hier is in de pauze een verloting met veel prijzen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Korenmolen Voorst en wordt gebruikt voor het onderhoud van de molen. Een toegangskaart kost 8 euro per persoon inclusief een kopje koffie bij binnenkomst. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden bij Restaurant Van Hal, Grensweg 13 in Voorst, tel. 0315-681262.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant