Feest van Oranjecomité in Koningsnacht en op Koningsdag

TERBORG - Het Oranjecomité Terborg biedt in Koningsnacht en op Koningsdag weer een gratis feestelijk programma aan vol muziek en activiteiten voor alle leeftijden. Het tweedaagse feest vindt dit jaar plaats in en rond de feesttent op het Jorisplein (grasveld bij het monument). Deelname aan alle activiteiten is gratis.

Op vrijdagavond 26 april spelen vanaf 20.30 uur in de feesttent afwisselend dé coverband uit Gaanderen, Basement, en DJ Niels.

Op Koningsdag, zaterdag 27 april, brengt troubadour Anouk Balins vanaf 10.00 uur in 'De Kroezenhoek' in verpleeghuis Antonia een herkenbaar en gezellig repertoire ten gehore voor met name de ouderen in Terborg, ook niet-bewoners van Antonia. Het optreden is gratis toegankelijk.

Op de Silvoldseweg, ter hoogte van de feesttent is er de hele dag een waren- en rommelmarkt. Kinderen kunnen er gratis hun spulletjes verkopen op de vrijmarkt en kunnen paardje rijden. Diverse kinderspellen, een draaiorgel en een draaimolen bieden nog meer vertier. 's Middags brengt de band Lads 'n Lassies met akoestische, meerstemmige Ierse- en Schotse folk traditionals sfeer in en rondom de feesttent.

Traditiegetrouw vindt ook dit jaar de fietspuzzelrit weer plaats. De inschrijving en start van de fietspuzzelrit is tussen 11:00 en 12:30 uur vanaf de feesttent.

Omdat Terborg in 2019 600 jaar stadsrechten heeft vindt Koningsdag plaats in passende sfeer. De medewerkers verschijnen in historische kleding, maar de kinderen en hun ouders worden van harte uitgenodigd om ook in historische kleding Koningsdag met hen te vieren.

Kinderen kunnen prijsjes winnen met de kleurplaat – verspreid via de basisschool – en voor kinderen die het mooist verkleed zijn in kleding uit het verleden.


www.oranjecomiteterborg.nl

Meer berichten