Voorkom motordiefstal met deze handige tips

Een motor is voor de meeste mensen een belangrijke aankoop, waardoor je deze ook wilt beschermen tegen diefstal. Door de hoge waarde en het kleine formaat, zijn de meeste motoren een geliefd doelwit van dieven. Lees daarom de onderstaande tips om de motor zowel onderweg als thuis goed te beveiligen, zodat je diefstal voorkomt.

Zet de motor altijd op slot
Iedereen die een motor alleen met het normale slot beveiligd, neemt een groot risico. Het standaard slot is namelijk niet voldoende om het motordieven moeilijk te maken. Sterker nog, doordat andere motorrijders hun motor wel goed beveiligen, is jouw motor dan een makkelijker doelwit. Hierdoor is de kans dus nog groter dat de motor gestolen wordt. Daarom is het belangrijk om altijd extra sloten te gebruiken.

Maak je de motor met een kettingslot vast, dan maak je het dieven moeilijk als je de motor hiermee aan een vast voorwerp vastmaakt. Nog beter is om het slot helemaal de grond niet te laten raken, omdat dit een aantal methodes om het slot open te breken onmogelijk maakt. Je wil de motor ook altijd ergens aan vast zetten, omdat het stelen van de motor anders een kwestie is van deze optillen en op een aanhanger laden. Zet de motor nooit op een plek waar de kans groot is dat deze wordt gestolen. Voorbeelden hiervan zijn afgelegen straten en slechte wijken.

Wil je meer weten over veilig rijden op een motor? Kijk dan op deze pagina van de Rijksoverheid.

Thuis de motor beveiligen
Natuurlijk moet je thuis de motor even goed beveiligen als onderweg. Gelukkig heb je thuis meer mogelijkheden om het dieven moeilijk te maken, of deze af te schrikken. Ten eerste kun je thuis camera's plaatsen, wat een afschrikkend effect heeft. Het beste is om de motor altijd in een schuur te zetten. Heb je geen schuur en staat de motor buiten, zet deze dan altijd onder een kleed. Dit voorkomt dat voorbijgangers in de tuin kunnen kijken en meteen zien wat voor motor er staat. Dit maakt het voor dieven een groot risico om in je tuin te gaan, omdat de motor die onder het kleed staat ook een model kan zijn waar ze geen interesse in hebben. Veel dieven zullen deze gok dan ook niet nemen. Thuis wil je de motor ook aan voorwerpen vastmaken, om diefstal door de motor op te tillen te voorkomen. Berg de sleutels van de motor en de sloten nooit in de buurt op. Er zijn speciale sleutelkluizen om de sleutels in op te bergen, welke je dan in huis kunt plaatsen. Het spreekt voor zich, maar staat je motor in een schuur of andere berging, doe deze dan goed op slot.

Overige tips voor een betere beveiliging
Haal altijd al je spullen uit je motor, dieven stelen namelijk niet alleen volledige motoren, maar ook losse spullen of onderdelen. Tegenwoordig zijn alarmsystemen verkrijgbaar welke veel lawaai maken wanneer iemand de motor probeert te stelen. Verder kun je ook een GPS-tracker in de motor verstoppen, zodat je de motor altijd op kunt sporen wanneer deze weg is.

Kan je een nieuwe helm gebruiken voor je motor? Kijk dan bij Helmonline.nl. Een voordeel is dat je hier zelf je aflevermoment en plek kan kiezen.

Meer berichten