Lezing over toekomst Huis Landfort

MEGCHELEN - Huis Landfort en de nieuwe plannen zijn onderwerp van de lezing die René Dessing op donderdag 25 april houdt bij zaal Ter Voert in Megchelen.

Voor Huis en landgoed Landfort breken nieuwe historische tijden aan. De nieuwe eigenaar, de Stichting Erfgoed Landfort, heeft uitgebreide plannen ontwikkeld om de historische buitenplaats het vroegere aanzien terug te geven. Restauratie van het interieur, herbouw van het in de oorlog verwoeste Koetshuis, herstel van de moestuin en van de tuinaanleg rondom het Huis, het is allemaal in een concreet beleidsplan opgenomen en uitvoering is in gang gezet. Deskundigen van naam en faam zijn aangetrokken om dit te realiseren. Landfort zal t.z.t. een beperkte publieksfunctie krijgen; het wordt ook een centrum voor historische buitenplaatsen in Nederland.
René Dessing is directeur van de stichting Erfgoed Landfort. Hij zal ingaan op de bijzondere historie van huis en landgoed en natuurlijk de plannen uitvoerig toelichten.
De organisatie is in handen van de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen. De lezing begint om 20 uur en de toegang is vrij.

Meer berichten