Rebecca Huber op viool en Petra Somlai op fortepiano, de vroegste versie van de piano, in het Ouhrlokaal. Foto: PR
Rebecca Huber op viool en Petra Somlai op fortepiano, de vroegste versie van de piano, in het Ouhrlokaal. Foto: PR

Mozart en Beethoven in Ulft

Algemeen

ULFT - Het Ouhrlokaal op het DRU Industriepark in Ulft heeft op zondagmiddag 19 mei Ensemble Symphonie Atlantique te gast. De twee musici waaruit het Ensemble bestaat brengen muziek van Mozart en Beethoven op viool en fortepiano ten gehore.

Rebecca Huber bespeelt de viool en Petra Somlai de fortepiano – de vroegste versie van de piano. Samen vullen zij de middag met prachtige muziek. Het concert vindt plaats in de open en lichte ruimte van het Ketelhuis, een prachtig stuk industrieel erfgoed dat is teruggebracht in oorspronkelijke staat. Dit zorgt voor een bijzondere concertsfeer.
Rebecca Huber studeerde aan het Oberlin Conservatorium in de Verenigde Staten en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze treedt op over de hele wereld en is sinds 2012 artistiek directeur en concertmeester van het orkest Symphonie Atlantique. Petra Somlai genoot haar opleiding in Hongarije, Birmingham en later aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waaraan ze summa cum laude afstudeerde. Ze speelt op festivals en concerten over de hele wereld en won verschillende prijzen. Momenteel geeft Somlai les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Het concert begint om 15 uur. Kaarten zijn voor 17 euro (inclusief consumptie en garderobe) verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via telefoonnummer 0315-714358. Ook zijn ze te bestellen via de website.

www.drucultuurfabriek.nl.

De fortepiano, de vroegste versie van de piano. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek