Gary Oldman als de legendarische Britse minister-president Winston Churchill in Darkest Hour. Foto: PR
Gary Oldman als de legendarische Britse minister-president Winston Churchill in Darkest Hour. Foto: PR (Foto: )

Filmhuis DRU Cultuurfabriek presenteert Darkest Hour

ULFT - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 1 mei de Britse biografische film 'Darkest Hour' (2017) over de legendarische Britse minister-president Winston Churchill. De film is geregisseerd door Joe Wright en in de hoofdrollen zijn Gary Oldman, Kristin Scott Thomas en Lily James te zien.

Darkest Hour werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen dat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Wanneer de Duitsers bezig zijn West-Europa te bezetten, doet Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.

Darkest Hour is te zien op woensdag 1 mei, vanaf 20.00 uur in de Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft (12 jaar). Een kaartje kost 6,25 euro aan de balie (de volledige programma flyer is hier ook te vinden) en online via de website www.drucultuurfabriek.nl voor zeven euro inclusief online bestelkosten.
Op vrijdag 10 mei is de derde voorstelling van Bohemian Rhapsody, de vorige twee waren snel uitverkocht. Twee weken later, woensdag 15 mei, wordt de film 'Den Skyldige (The guilty)' vertoond.

Meer berichten