Trainer Frank Burgers op het hoofdveld van Sportpark De Meikamer. Foto: John van der Kamp
Trainer Frank Burgers op het hoofdveld van Sportpark De Meikamer. Foto: John van der Kamp

Trainer Frank Burgers: 'Nog negen punten pakken'

Sprinkhanen grijpt naar laatste strohalm; nu VVG'25

Door John van der Kamp

NIEUW-DIJK - Voor aankomende zondag staat in de 4e klasse C een interessante wedstrijd op het programma. Degradatiekandidaat Sprinkhanen ontvangt op Sportpark De Meikamer de lijstaanvoerder VVG'25. Sprinkhanen heeft de punten hard nodig om degradatie te ontlopen en koploper VVG'25 kan bij winst de titel binnen hebben.

VVG'25 is nog wel afhankelijk van het resultaat van de derby in Ulft tussen Ulftse Boys en GWVV. Sprinkhanen is voor de club uit Gaanderen een lastige tegenstander, want de heenwedstrijd werd pas ver in blessuretijd met 2-1 gewonnen. Bijna hadden de mannen van trainer Frank Burgers voor een verrassing gezorgd, maar de wedstrijd duurde net iets te lang. "De scheidsrechter liet erg lang doorspelen. Na het winnende doelpunt van VVG ver in de extra tijd, werd zelfs nog een speler van ons weggestuurd. Gezien de wedstrijd was het wel terecht dat VVG ging winnen. Het zou voor ons een gestolen punt zijn, maar we waren wel blij geweest met dat punt. Zondag moeten we dat maar even rechtzetten", zegt Frank Burgers, de trainer van Sprinkhanen, die op paasmaandag met zijn team voor een verrassing zorgde door bij KSH met 2-1 te winnen. "KSH is gewoon een degelijke ploeg, die het van strijd moet hebben. Als je voetballend hier iets tegenover kunt zetten, komen er wel mogelijkheden. Donderdag voor Pasen lukte dat niet, toen verloren we thuis met 0-3. Tweede paasdag stonden we er vanaf minuut één en met veel strijd eindelijk weer drie punten. Compliment voor mijn team", vervolgt Burgers, die iedere week weer moet puzzelen om zondags een goede bezetting te hebben. "Het is iedere week sprokkelen en zoeken naar de juiste mensen. Spelers uit het tweede en uit de A en zelfs nog bij de lagere seniorenteams. We beginnen al op maandag hiermee om te zorgen dat we met een man of vijftien weer op pad kunnen. We zijn gestart met veertig spelers voor het eerste en tweede. Ik dacht, dat moet wel kunnen, maar we waren nog geen week onderweg en daar waren de eerste blessures al. Een paar jongens zijn gestopt en er zijn spelers die een wereldreis gingen maken. Dan hebben we ook nog een groep spelers die allemaal dezelfde kwaliteiten hebben. Dat zijn niet de toppers, ook niet de minste en die zijn niet multifunctioneel inzetbaar. Een vijftal spelers dat allemaal voor een en dezelfde positie in aanmerking komt. Maar vallen er daar twee van weg, dan word je er niet sterker van. Aanvallend komen we spelers te kort. Maarten Berendsen, ons aanspeelpunt voorin, is lang geblesseerd geweest. Dit is een beetje de zoektocht waar we wekelijks inzitten", somt Burgers op.
Sprinkhanen speelt van de resterende vijf wedstrijden nog vier keer thuis. De overwinning op KSH komt precies op tijd en is een goede opsteker voor de aankomende thuiswedstrijd tegen VVG '25. "We moeten in ieder geval negen punten halen om kans te maken om nacompetitie te ontlopen. Die kunnen we halen tegen Loil, Dinxperlo en in de laatste thuiswedstrijd tegen SVGG. Dat zijn de handvatten die we hebben. Alle punten die we onderweg nog oprapen zijn bonuspunten. Als VVG zondag hier kampioen kan worden, zal men het niet laten lopen. En als er toch nacompetitie komt, dan hebben we het ook nog in eigen hand. Zeker. Dat is maar één wedstrijd tegen de periodekampioen van 5C. Een finale op neutraal veld tegen Kilder, Vosseveld of tegen de kampioenskandidaten Meddo of Etten. Het zou fijn zijn als we in de laatste competitiewedstrijden nog een paar punten weten te halen. Dat komen we in een bepaalde flow te zitten en is dit een mooie voorbereiding als rechtstreekse handhaving mislukt."
Burgers, die onlangs de trainerscursus UEFA B succesvol heeft afgerond vertrekt aan het eind van het seizoen bij de club uit Nieuw-Dijk. Hij wil zijn ploeg graag achterlaten als vierdeklasser. "We zijn vrij gebleven van schorsingen en van blessures afgelopen weekend. We moeten nu uit de resterende wedstrijden die negen punten zien te pakken, dan heb je in ieder geval er alles aangedaan. Maar dan moet het wel precies onze kant opvallen."
De aftrap is om 14.00 uur.

Meer berichten